Bröllop på Marstrand

En dag i början på september fick Mathilda och Viktor äntligen gifta sig, med höstens vindar lätt hängande i luften. En helt magisk dag med strålande sol men svala vindar.

First look


In på trånga gator fick de två äntligen se varann för första gången. Vinden adderade sin dramatiska effekt på slöja och klänning, och vi gick sedan ut från skuggan ner till hamnen där vi tog lite bilder med Marstrand i bakgrunden. Vi blev sedan upphämtade med båt av brudens bror för att åka över till kyrkan. Snart var det dags för vigseln!

Porträtt före vigseln på Marstrand


Vi hade planerat in gott om tid för first look och för att ta oss över till ön inför vigseln, vilket lyckligtvis resulterade i att vi hade gott om tid för lite porträtt även före vigseln. Vi gick förbi en fantastisk grön vägg, och precis då kom det ut två äldre herrar genom porten i väggen, och sa att det fanns en jättemysig trädgård där inne, och att vi gärna fick fotografera. Otroligt ljus fanns där inne och bilderna blev så himla mysiga - tack till dessa fina herrar som bjöd in oss.

Vigsel i Marstrands kyrka


Marstrands kyrka är en bröllopsfotografs dröm! Så otroligt fint ljusinsläpp, och så lätt av få till bilderna fint med solen lysande in genom de stora fönstrena. Dessutom stora träd utanför som ger välbehövlig skugga under soliga dagar.


Som vanligt grät både jag och gäster under vigseln - otroligt känslosamt med både brudpar och gäster som vågade visa sina känslor.

Grattiskramar på kyrkbacken


Alltid lika känslosamt - denna gången även med lite körmusik, speciellt tillägnat brudparet. Dessutom sabelhäck - dvs svärden upp i luften så att brudparet kan passera igenom. Så häftigt!


P.S. här kastades puffat ris - ofta ok med kyrkan och väldigt fint (och synligt) på bild. Rekommenderas!

Porträtt - andra rundan


Med detta fina par fick jag mycket tid och på Marstrand finns gott om vackra platser. Dags för runda två av porträtten - denna gången gick vi upp till fästningen och tillbaka.

Mingel på Koön


Dags för brudskål, tårta och mingel före middagen - samt även det sista momentet jag var med på. Så himla fint att vara precis vid havet - jag fick dessutom med mig lite tårta hem och den var suuupergod!