GRAVIDFOTOGRAF VARBERG

samt GöteborG, HALLAND och Skåne


SÄKER HOS MIG

Nu får du växa ifred, ihop med mig. Vi sitter ihop, dygnet runt, du och jag. Du får redan nu hänga med mig på äventyr.

Där inne är du varm, säker, mätt. Hos dig växer allt, och hos mig växer nog det mesta lite också. Varje dag känner jag dig, och du mig.

En dag, ganska snart, kommer vi träffas på nytt. Jag kommer gå från en förlossningsdimma till en helt ny klarhet när våra blickar möts. Jag kommer växa mer än någonsin under tiden jag får vara din förälder.

Föralltid minns jag tiden vi var som närmst.

BUFFAR


Första buffarna är alltid magiska. Som en fiskstjärt som snärter till, som tarmrörelser, eller en faktisk spark. Första rörelserna är olika för alla. Vissa känner i vecka 12, andra först vecka 25. Det sparkas på revben, blåsa, ja åt alla håll verkligen. Oavsett hur jobbigt det är mot slutet med rörelser och sparkar, kommer du sakna dem när bebis är i din famn på utsidan, det vågar jag lova.

VÄXA


Det är mycket som växer nu. Din bebis växer i raketfart från det att hen blir till. Från två små celler till en hel bebis! Din mage växer också, och inte sällan andra delar på din kropp. Det som kommer växa mest är dock kvar hos dig för evigt – ditt hjärta blir enormt när din lilla filur tittar ut. 

LÄNGTAN


Jag vet att du längtar, men det går snabbare än du tror. Även om du vill träffa bebis, se vad hen har för hårfärg, ögonfärg, lära känna hen, så lär du känna din bebis redan nu. En aktiv bebis, eller en lugn? Kanske gillar bebis musik, kanske somnar hen gott när du är på promenad? Det finns gott om tid att lära känna varann på utsidan, men bara 9 månader på insidan. 

HON BAKOM KAMERAN


Om mig


Standardfrågan på alla arbetsintervjuer – vem är du? Vad vill du säga om dig själv? Jag vet inte hur du känner för den frågan, men jag skulle behöva långt mycket mer tid än en arbetsintervju för att svara på det. 


Kort och gott är jag läkare, fotograf, förälder, fru, vän, och mycket mycket mer. Jag älskar båda mina yrken - privilegiet att få komma mina medmänniskor så otroligt nära, att få vara en del av en liten del av någon annans liv. Det förtroendet driver mig framåt, varje dag.


Ida

Jag är vanligtvis ganska obekväm framför kameran, men Rebecca fick mig att känna mig både trygg och stark när jag gjorde min gravidfotografering. Har även gjort familjefotografering, vilket var väldigt kul och det blev många härliga skratt. Så himla nöjd med alla fantastiska bilder!

Mina barn...


❥ Jag har tre barn - Freya född 2016, Saga född 2021 och Idun, född 2023.

❥ Freya är född på sjukhus, och Saga med planerad hemförlossning. Idun föddes på sjukhus efter igångsättning, och alla tre förlossningar var magiska. Jag älskar att föda barn och tycker verkligen att inget är häftigare.

❥ Alla graviditeterna var fantastiska, men jag var sjukskriven mycket. Först på grund av illamåendet och sedan på grund av bäckensmärta. Det var tufft när jag var i det, men så värt det i slutändan, såklart.


FAQ

NÄR SKA VI BOKA?

Nu! Ju snarare du tar kontakt, desto större chans att jag är ledig när du är i ”rätt vecka”. Vänta inte för länge, helt enkelt. Vanligen är det bra att genomföra fotograferingen ca vecka 26-35, men allt beror på hur du mår, och vad du själv önskar. Det viktigaste är ju trots allt att du mår bra, och att magen åtminstone syns! :)

Även om du är ute i sista minuten får du gärna skriva och fråga om jag är ledig.

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Inom 4 veckor från fotograferingen, men oftast är jag snabbare än så!

VAD HAR DU FÖR POLICY KRING SJUKDOM?

Såklart ses vi inte om någon av oss är sjuka. Skulle någon av oss bli sjuka ombokar vi i första hand tiden, antingen senare under graviditeten eller till en nyfödd/familefotografering. En ny fotografering ska ske inom 6 månader, och önskar du istället avboka fotograferingen gäller ordinarie villkor, det vill säga bokningsavgiften återbetalas ej.

HUR FUNGERAR DET MED AVBOKNING/OMBOKNING?

Om vädret eller hälsan inte är på vår sida, eller något annat händer, så försöker vi i första hand boka om datumet till något längre fram. Skulle det vara så att bebisen hinner födas, kan vi istället göra en nyfödd/familjefotografering. Ombokning är kostnadsfritt, men med reservation att jag redan är bokad/upptagen vissa datum och således går det inte välja helt fritt. Ombokad fotografering ska ske inom 6 månader från ordinarie datum.

I samband med bokning betalar du bokningsavgift på 30%. När den är betald är jag bokad för dig det datumet vi bestämt. Om du avbokar fotograferingen efter den är betald, återbetalas den inte.

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, återbetalas fotograferingsavgiften.

TAR DU BETALT FÖR RESA?

Reseersättning ingår inom 8 mil från Varberg. För sträcka utöver det, tar jag 40 kr/mil.

HUR FÅR BILDERNA ANVÄNDAS?

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande.

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

Veronica

Jag har haft förmånen att bli fotograferad av Rebecca vid två tillfällen under min graviditet. Inte nog med att bilderna blev jättehärliga så slogs jag också utav Rebeccas fina bemötande. Med henne bakom kameran kändes det lättare att slappna av framför den. Dessutom så upplevde jag också Rebecca som väldigt ödmjuk, flexibel och med nära till skratt. Kan varmt rekommendera en fotografering med henne!

PARTNER MED?


Du får såklart ta med dig vem du vill till fotograferingen - partner, barn, eller någon annan. Det är dock du som står i centrum för min uppmärksamhet, och naturligtvis dig och magen jag lägger all fokus på. På en familjefotografering har jag ofta den dubbla tiden tillgodo, eftersom barn inte alltid är samarbetsvilliga hela tiden - därför brukar jag isåfall rekommendera att antingen någon annan eller partner kan ta hand om barnen under den tiden vi fotar bara dig och magen!

Så länge din partner inte bråkar får ju såklart hen vara med! ;) Då tar vi några bilder med bara dig och några bilder med er båda.

Det blir väldigt fint om ni båda matchar i utstyrsel - oavsett kläder eller inte. Jag har noll problem med avklädda människor, och som ni ser kan det bli fantastiska resultat! :)

Sååå... hur går det till?

1 - kontakta mig!


För det första - stort grattis - du är gravid! Du är dessutom sugen på att anlita mig som fotograf. Fantastiskt ju, att vi redan klickat på håll.

Det första du gör är att fylla i formuläret längst ner på sidan här. Jag kommer höra av mig med svar så snart som möjligt, det blir inom några dagar. Håll utkik även i skräpkorgen!

2 - betala & signera


Bokningen är bekräftad när bokningsavgiften på 30% är betald, och i samma veva får du även ett avtal att läsa igenom och signera. När tråkigheterna är avklarade får du min gravidguide, fylld med tips och tricks avseende både fotografering och graviditet, förlossning och bebistiden.

3 - planering


Planerande sker oftast över mail efter att ni fått fundera lite. Vi lägger upp en personlig plan med datum, plats, önskemål och inspiration för vår fotografering.

4 - Foto-graferingen


När vädret är bra, kalendrarna klaffar och bebis är lagom färdigbakad, ses vi och skapar magi. En dag som går ut på att få dig att känna dig stark, vacker och häftig som faktiskt skapar liv. Vi fotar i minst 2 olika miljöer, och med/utan kläder (upp till dig, såklart!). Jag tar med en jäkla massa härlig, peppig energi!

5 - Redigering


Inom 3 veckor från fotograferingen ska ni få era bilder levererade. Det betyder att det är dags för mig att kliva in i redigeringsgrottan och få grotta ner mig (pun intended) i era bilder. Jag redigerar toner och färger, justerar ljus och skuggor, men jag retucherar aldrig bort exempelvis bristningar eller liknande.

6 - Leverans


Så var dagen kommen när du äntligen får ta del av bilderna. Ta ett glas med något gott, duka upp plockmaten och släng upp bildspelet på TVn.

Bilderna levereras i ett lyxigt onlinegalleri där du senare kan ladda ner bilderna direkt, eller dela dem i sociala medier om du önskar. Du kan ladda ner både högupplöst och webformat!

7 - val av bilder


Du får ca 1 vecka på dig att välja de fem bilder som ingår. Så fort slutfakturan är betald kan du ladda ner dem. Vill du köpa fler bilder så säger du bara till mig så löser vi det! Priserna finns längst ner på denna sidan.

8 - Slut... ?


Slutfakturan betalas och vi ses aldrig mer. Njaa, så hårt är det väl inte... För du vet väl om att jag fotograferar både familj och nyfödd också?

Gör det till en tradition att föreviga födelsedagar, årsdagar eller andra firanden. Såklart gör jag också parfotograferingar, om det är så att du och en partner vill passa på att få egentid bara ni (och jag då...).

PRISLISTA 2023/2024

Jag erbjuder två olika paket med gravidfotografering, enligt nedan. Önskar du dela upp betalningen går det såklart bra, det är bara höra av sig så lägger vi upp en lösning tillsammans.

Gravidfotografering

Vad som ingår


♡ "Inför din fotografering" - en guide inför vår fotografering ihop, med tips både inför fotografering och förlossning, gravid och nyfödd.


♡ Planering inför din fotografering tillsammans med mig, över telefon eller mail/messenger, vilket du föredrar. Du få möjlighet att komma med önskemål inför fotograferingen, kanske har du en bild i huvudet redan?


♡ Lån av 2-3 klänningar från min garderob med lyxiga gravidklänningar som verkligen får dig att känna dig precis så magisk som du är.


♡ 1-2 timmar fotografering utomhus med dig i centrum. Jag har flera platser på lager utifrån vad ni önskar ha för miljö.


♡ En present efter fotograferingen, med riktigt bra-att-ha-saker.


♡ Efter fotograferingen får du se dina färdigredigerade bilder i ett lyxigt galleri online. Du har alltid minst 30 bilder att välja mellan, och 5 bilder ingår i priset. Du kan dock köpa till så många du vill!


PRIS

5200 kr

Låt mig följa er!

Paketet med extra allt


Låt mig få följa er familj. I detta paketet ingår gravidfotografering, nyföddfotografering och familjefotografering omkring ett års ålder. Tre fotograferingar för att fånga hela er resa!


Detta ingår:

♡ Gravidfotografering, inklusive allt som ingår i den enligt ovan. Du får dessutom alla bilder i ditt galleri från denna, vilket är minst 30 bilder (men oftast många fler). Värde 7100 kr.


♡ Nyföddfotografering och familjefotografering, som du kan läsa mer om här. Önskar du ta amningsbilder/matningsbilder på någon av fotograferingarna gör vi såklart även det. Värde 4900 kr samt 5500 kr.


♡ Ett album med blandade bilder från gravid- och nyföddfotograferingen. Önskar ni album även från 1-årsfotografering kan ni såklart köpa till det!

Värde 4500 kr.PRIS

14 500 kr

Värde 22 000 kr

TILLVAL

Blomster

från 500 kr

Blomkrans, blomstertopp, eller spridda blommor omkring dig i vattnet? Kanske en magisk bukett eller något helt annat, kreativt? Fantasin sätter bara gränser för vad vi kan skapa!

Blomsterkrans 600 kr
Övriga blomster på förfrågan.

Rökbomb

250 kr

För extra mystik och wow-känsla kan vi under fotograferingen tända en rökpatron, med svart eller vit rök. Röken ringlar sig omkring dig och skapar extra mystik och magi.

Extra bilder

300 kr/bild

Om du blev extra kär i någon bild utöver de 5 som ingår, så kan du alltid välja att köpa till extra bilder.

Alla bilder

1900 kr

Vill du ha precis varenda en av dina bilder? Inget gör mig gladare än att du är lika nöjd som jag! I denna kostnad ingår alla bilder i hela ditt galleri, och du behöver inte välja bort något alls.

LEDIGA TIDERBF APRIL-MAJ-JUNI

Mars

1 ledig tid


BF maj-JUNI-juli

April

3 lediga tider


BF JUNI-JULI-AUGUSTI

Maj

3 lediga tider


BF JULI-AUGUSTI-SEPTEMBER

Juni

4 lediga tider


BF AUGUSTI-SEPTEMBER-OKTOBER

Juli

5 lediga tider


BF SEPTEMBER-OKTOBER-NOVEMBER

Augusti

4 lediga tiderTa kontakt!


Oavsett om du är redo att boka redan nu, eller om du bara vill doppa tårna i vattnet och känna mig på pulsen, kan du fylla ner formuläret nedan. Om du har någon mer lite kortare fråga, kan du alltid skicka ett separat mail, alternativt kontakta mig på Instagram om det är lättare.


Glöm inte kolla i skräpkorgen om du inte ser något svar från mig - det är mycket möjligt att det sorteras bort ibland...


Andra sätt att kontakta mig på, utöver formuläret, är på mailadressen lajke.se@gmail.com eller på min Instagram @lajkephotography.


Vi hörs snart!


FORTSÄTT VÅR RESA TILLSAMMANS...


Graviditeten är en magisk upplevelse, men ännu större är den resa som börjar när bebisen (eller bebisarna!) tittat ut. Liksom att tiden går snabbt när man är gravid, går det om möjligt ännu fortare när bebis är nyfödd. Vips, så får du ett svarsleende. Hoppsan, nu kan bebis krypa. Och jo, tro det eller ej, poff, så börjar bebis skolan (talar av erfarenhet...). Det går helt otroligt fort och bilder på er nyfödda bebis eller hela familjen är verkligen minne för livet. Det är något som kan ärvas i generationer, och något som ni som föräldrar kan blicka tillbaka på när ert barn helt plötsligt kan allt själv, inte vill ha kramar längre för att det är "töntigt" och när de till och med flyttar hemifrån och börjar sina helt egna liv.