För det första...


Grattis!


Ni ska gifta er. Wow! Och ni har kommit så långt att ni letar bröllopsfotograf - och här hamnade ni, hos mig. En fotograf som brinner för att fånga det där in emellan, som vill ge er bilder där ni kan återuppleva er dag om och om igen, hela känslospannet igenom. En fotograf som älskar att hjälpa er visa kärlek för varann framför kameran, men som också fullkomligt älskar att fotograferande gråtande föräldrar på första raden under vigseln, barn som gör allt som de inte får när de tror att ingen ser, och blickar mellan dig och din käraste som bara ni delar.


Ni har hittat rätt om ni letar efter en in-the-moment-fotograf som också älskar solnedgångsporträtt och att hjälpa er vara era bekvämaste jag framför kameran.

with a love for the intimate.

Hon bakom kameran

Trebarnsförälder, läkare, fotograf. En tidsoptimist men också en checkliste-älskare.

En vän sa till mig en gång, "Rebecca, du är så spontan och modig som vågar kasta dig in i saker". I mitt huvud är jag en planerare av rang som missbrukar Excel, så jag blev rätt förvånad över att bli kallad spontan och modig. Men när denna person radade upp några av mina påhitt fick jag ge med mig... Kan man vara både Excel-nörd och spontan?Det bästa med att vara fotograf


Är att fånga det som händer, när det händer. På er bröllopsdag kommer ni bara se en bråkdel av vad som händer - bland det bästa är att ni kommer på uppleva så mycket mer genom mina bilder. När ni lyssnar på tal, fångar jag reaktionerna ni missar från andra som också lyssnar. När ni står och minglar och skrattar, fångar jag era gäster som gör detsamma. Barn som hittar på bus, mammor som skrattar ihop - jag är som en paparazzi i en busken som ingen märken (och därmed blir folk inte stela för det är en fotograf i deras fejs...).

Provfotografering


I alla paket ingår provfotografering före bröllopet. Varför? Jo, för det absolut vanligaste jag får höra är "vi gör oss inte bra på bild" eller "vi är obekväma framför kameran". Om ni ska gå fram till bröllopet med den tron, finns risken att det genererar helt onödig oro. Jag vill nämligen bevisa i god tid att så är inte fallet, och att ni kommer göra er magiska på bild, oavsett vad ni själva tror!

På en provfotografering får ni känna på mig, jag får känna på er, och framför allt kan vi få bort nojan över inför den stora dagen att ni inte kommer bli bra på bild. Ni kommer se magiska ut!


VANLIGA FRÅGOR

NÄR SKA VI BOKA?

Nu! Ju snarare du tar kontakt, desto större chans att jag är ledig ert datum. Jag tar i nuläget bara ett få antal bröllop per år. Vänta inte för länge, helt enkelt. Men med det sagt - även om ni är ute i sista minuten får ni gärna skriva och fråga om jag är ledig.

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Ni får 5-10 bilder inom 3 dagar från bröllopet, som en tjuvkik på era bilder. Alla övriga bilderna levereras inom 12 veckor efter bröllopet.

FOTOGRAFERAR DU UTOMLANDS?

SJÄLVKLART! JA! Jag ääälskar att resa och den absolut bästa inspirationen är resor. Dessutom får man möjlighet till helt nya miljöer, upplevelser och ljus.

Om ni ska gifta er utomlands, står ni generellt för resa och boende natten före och efter bröllopet, men jag är väldigt flexibel med lösningar så att det passar er budget. Hör av er så diskuterar vi det!

HUR FÅR BILDERNA ANVÄNDAS?

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande.

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

HUR FUNGERAR DET MED AVBOKNING?

I samband med att ni bokar mig, skriver vi på ett avtal för både er och min trygghet. Då betalar ni också en bokningsavgift på 30% av totalsumman, och så fort den är betald och avtalet är påskrivet, är jag bokad på ert datum.
Bokningsavgiften skickas på faktura som betalas inom 15 dagar, och betalas inte tillbaka vid avbokning. Vid avbokning senare än 3 månader innan bröllopet debiteras 50 % av resterande belopp.

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, och jag inte kan hitta någon ersättare, återbetalas hela beloppet inklusive bokningsavgift.

TAR DU BETALT FÖR RESA?

Jag tar 45 kr/mil i reseersättning för bröllop i Sverige.
Om ni ska gifta er utomlands, står ni generellt för resa och boende natten före och efter bröllopet, men jag är flexibel med lösningar. Hör av er så diskuterar vi det!

VAD HAR DU FÖR POLICY KRING OMBOKNING?

Om ni behöver skjuta upp bröllopet på grund av sjukdom eller allvarlig händelse, har ni fri ombokning inom 1 år från ordinarie datum. Ni måste meddela mig det nya datumet senast 3 månader innan det inträffar. Om jag inte har tillgänglighet det nya datumet och ni istället väljer att avboka, gäller ordinarie avbokningsvillkor.

VI VET INTE RIKTIGT HUR MÅNGA TIMMAR VI VILL HA ÄNNU

Det går fint att boka 4-timmarspaketet ert datum så länge, även om ni inte bestämt er hur många timmar ni vill ha. Det går att både uppgradera paketet eller enbart lägga till extra timmar. Då debiterar jag 2900 kr/timme för enstaka timmar utöver ert bokade paket, och levererar då minst 50 bilder varje timme.

Observera dock att bokningsavgift ändå måste betalas för att jag ska vara bokad ert datum, men det går bra att ta 4-timmarspaketet och betala bokningsavgift på det. Eventuella uppgraderingar faktureras på slutfakturan.

Mina brudpar om mig

Cecilia & Nikolaus


Som gifte sig en Göteborsk dag med växlande sol och regn


Vi är så nöjda över att vi valde Rebecca för att föreviga vår bröllopsdag. Från första stund fick hon oss att känna oss bekväma framför kameran och bilderna hon levererade var magiska! Vi kunde inte önskat oss något mer och rekommenderar varmt Rebecca som fotograf.

Bharti & Ola


Som smet in till värmen i palmhuset istället för mars-kylan ute


Rebecca, du är fantastisk! Både som fotograf och person. Det kändes så naturligt att ha dig med oss på vår bröllopsdag och fånga våra ögonblick och minnen. Du kändes mer som en vän, än någon man anlitat, och det är guld värt för att få en att känna sig avslappnad och som sig själv. Kunde inte ha önskat oss en bättre bröllopsfotograf. Tack för alla fantastiska bilder du tog på oss!"

Sofie + Jamie


som var brudparet som inte alls hade tänkt ha fotograf


Vi är så glada över att Rebecca var med och förevigade vår bröllopsdag! Bilderna hon tog blev utan överdrift helt perfekta! Vi är vanligtvis lite osäkra framför kameran men under den här fotograferingen var det inga problem alls, Rebecca fick oss att bli avslappnade och att fokusera på den lycka som dagen innebar. Resultatet blev helt fantastiskt! Tack, tack, tack!!!"

PRISER & PAKET 2024/2025
4 timmar

/ det minsta


- 4 timmar sammanhängande fotografering

- Minst 300 redigerade, högupplösta bilder

- Planeringsmöte inklusive körschema för dagen

- Leverans av era bilder både digitalt och på USB

- 1 timmes provfotografering med minst 10 bilder25 000 kr

Lågsäsong (okt-april), samt annan veckodag än lördag - 20% rabatt
8 timmar

/ det mellersta


- 8 timmar sammanhängande fotografering

- Minst 600 redigerade, högupplösta bilder

- Planeringsmöte inklusive körschema för dagen

- Leverans av era bilder både digitalt och på USB

- 1 timmes provfotografering med minst 10 bilder37 000 KR

Lågsäsong (okt-april), samt annan veckodag än lördag -20% rabatt

12 timmar

/ det största


- 12 timmar sammanhängande fotografering

- Minst 1000 redigerade, högupplösta bilder

- Planeringsmöte inklusive körschema för dagen

- Leverans av era bilder både digitalt och på USB

- 1 timmes provfotografering med minst 10 bilder42 000 KR

Lågsäsong (okt-april), samt annan veckodag än lördag - 20% rabatt1,5 timme

/ minipaketet


Mitt absolut minsta paket, för er som bara vill föreviga en del av dagen, eller för er som kör ett kort och intimt bröllop. I detta paketet ingår inte bröllopsguiden, planeringsmöte eller provfotografering. Planering sker då över mail/telefon, och fotografering sker under 1,5 h på er dag. Då kan ni välja valfri tid under dagen för porträtt. Om ni enbart vill ha porträtt och inte är bundna till någon specifik tid på dagen, rekommenderar golden hour som är ca 1 timme innan solen går ner. Tiden kan också användas till exempelvis bara vigseln, eller liknande. 9 500 kr

Minst 50 bilder ingår. Ingen rabatt utgår för detta paket. Kan endast bokas inom 3 månader från ert bröllopsdatum.


Tillvalen

/ anpassa er dag


Jag skräddarsyr gärna paket till er så att det passar er dag perfekt, med exempelvis:

- Enstaka, extra timmar utöver paketen ovan (2900 kr/timme)

- Andrefotograf, så att ni får extra många vinklar under dagen (1900 kr/timme) eller fasta priser på paketen ovan (5000 kr, 8500 kr eller 12 000 kr)

- Flerdagarspaket


Ni får gärna höra av er så diskuterar vi mer!
Vill du ha en idiot, lägg din hand i min


Vad får ni med mig som fotograf?

Ni får en fotograf som...

Mest troligt fäller minst en tår under dagen - särskilt skör är jag vid musik under vigseln.


Sällan släpper kameran och alltid är redo med osynlighetsmanteln när det behövs.


Är kär i kärlek.


Ääääälskar skor. Räkna med minst tio bilder på enbart skor.


Som vet att de viktigaste bilderna från er dag är de som känns i magen och hjärtat när ni ser dem, men också att det fotografiskt vackra är ett stort plus.


Oavsett om ni redan bestämt er att jag är rätt fotograf för er, eller om ni just nu är sugna på att känna mig på pulsen i ett videosamtal, hör av er.