BRÖLLOPSFOTOGRAF VARBERG - GÖTEBORG - SKÅNE

... men jag reser gärna över hela Sverige och världen, så låt inte det begränsa er.


För det första...


Grattis!


Ni ska gifta er. Wow! Och ni har kommit så långt att ni letar bröllopsfotograf - och här hamnade ni, hos mig. En fotograf som brinner för att fånga det där in emellan, som vill ge er bilder där ni kan återuppleva er dag om och om igen, hela känslospannet igenom. En fotograf som älskar att hjälpa er visa kärlek för varann framför kameran, men som också fullkomligt älskar att fotograferande gråtande föräldrar på första raden under vigseln, barn som gör allt som de inte får när de tror att ingen ser, och blickar mellan dig och din käraste som bara ni delar.


Ni har hittat rätt om ni letar efter en in-the-moment-fotograf som också älskar solnedgångsporträtt och att hjälpa er vara era bekvämaste jag framför kameran.

Känslosamt.

Jag vill fotograferar dokumentärt, vilket innebär att jag fokuserar på att fånga det som händer och genuina känslor och reaktioner, framför uppställda bilder. Det möjliggör att ni verkligen får återuppleva er dag på nytt när ni tittar igenom bilderna, gång på gång.


Genuint.

IDAG OCH FÖR ALLTID

Att få en helt egen dag för att få fira kärleken mellan er, det är onekligen fantastiskt. Så många ögonblick man vill minnas för alltid – ett intimt ögonblick mellan er, ett tal fullt av kärlek och ömhet, eller doften av buketten. Ju längre tiden går, desto lättare glöms de små detaljerna.

Låt mig hjälpa er fånga dem.


HON BAKOM KAMERAN


REBECCA ERKENSTAM


Trebarnsförälder, läkare, fotograf. Mina tre stora kärlekar och tidsslukare, två av dem till och med yrken. Kanske att min make borde stå på listan, men fyra är inte en lika bra siffra som tre... 


Någon sa en gång till mig att jag var spontan och modig som vågade kasta mig in i saker. I mitt huvud är jag en planerare av rang som missbrukar Excel, så jag blev såklart förvånad. Men när denna person radade upp några av mina påhitt fick jag ge med mig... Kan man vara både Excel-nörd och spontan?ÖGONBLICKEN


Ögonkontakt som leder till tårar. Riktigt djupt magskratt tillsammans när något går snett. Två små lillfingrar som hittar varann som stöd under vigseln. En snabb puss, eller en lång och djup. Överallt finns jag och min kamera och fångar det där lilla och alldeles speciella.

KÄNSLORNA


Brudtärnor som hjälper till att knäppa klänningen, en förälder som visar hur slipsen ska knytas (lätt att glömma när man är lite nervös...). Ett litet pirr i magen när du tittar dig i spegeln, snart redo att få se din blivande för första gången idag.

DETALJERNA


Otaliga ringar som scrollats förbi innan ni hittade de rätta. Blommor som specifierats i färg och kanske sort. Tårta som provsmakats. Menyer som studerats. Jag ser till så ni inte glömmer era viktiga detaljer.

VANLIGA FRÅGOR

NÄR SKA VI BOKA?

Nu! Ju snarare du tar kontakt, desto större chans att jag är ledig ert datum. Vänta inte för länge, helt enkelt. Men med det sagt - även om ni är ute i sista minuten får ni gärna skriva och fråga om jag är ledig.

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Ni får 5-10 bilder inom 3 dagar från bröllopet, som en tjuvkik på era bilder. Alla övriga bilderna levereras inom 12 veckor efter bröllopet.

FOTOGRAFERAR DU UTOMLANDS?

SJÄLVKLART! JA! Jag ääälskar att resa och den absolut bästa inspirationen är resor. Dessutom är ljuset ofta alldeles magiskt på sydligare breddgrader! Resa och boende ingår i priset, men jag bokar endast 12-timmarpaketet för utomlandsbröllop. Skulle du önska boka ett mindre paket men kan stå för boende/resa, så kan vi lösa det med, det är bara höra av sig!

HUR FÅR BILDERNA ANVÄNDAS?

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande.

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

VI VILL HA BARA PORTRÄTT, GÅR DET?

Ja, men då ingår inte bröllopsguiden, planeringsmöte eller provfotografering. Planering sker då över mail/telefon, och fotografering sker under 1,5 h på er dag. Då kan ni välja valfri tid under dagen för porträtt, men jag rekommenderar golden hour som är omkring timmen när solen går ner. Tiden kan också användas till exempelvis bara vigseln, eller liknande.

Priset för 1,5 timme fotografering inkl. minst 30 bilder är 8200 kr.

HUR FUNGERAR DET MED AVBOKNING?

I samband med att ni bokar mig, skriver vi på ett avtal för både er och min trygghet. Då betalar ni också en bokningsavgift på 30%, och så fort den är betald och avtalet är påskrivet, är jag bokad på ert datum.

Före fakturan är betald, men vi har diskuterat ert datum och ni har mottagit fakturan, är ert datum preliminärt reserverat. Bokningsavgiften skickas på faktura som betalas inom 15 dagar, och betalas inte tillbaka vid avbokning. Vid avbokning senare än 3 månader innan bröllopet debiteras 50 % av resterande belopp.

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, och jag inte kan hitta någon ersättare, återbetalas hela beloppet inklusive bokningsavgift.

TAR DU BETALT FÖR RESA?

Reseersättning ingår inom 8 mil från Varberg (dvs på resa tur och retur dras totalt 16 mil av från total sträcka). För sträcka utöver det, tar jag 40 kr/mil.

Om du ska gifta dig utomlands, tar jag generellt inte extra betalt i nuläget, men det beror lite på omständigheterna. Hör av dig så diskuterar vi det!

VAD HAR DU FÖR POLICY KRING OMBOKNING?

Om ni behöver skjuta upp bröllopet på grund av sjukdom eller allvarlig händelse, har ni fri ombokning inom 1 år från ordinarie datum. Ni måste meddela mig det nya datumet senast 3 månader innan det inträffar. Om jag inte har tillgänglighet det nya datumet och ni istället väljer att avboka, gäller ordinarie avbokningsvillkor.

VI VET INTE RIKTIGT HUR MÅNGA TIMMAR VI VILL HA ÄNNU

Det går fint att boka ert datum så länge, även om ni inte bestämt er hur många timmar ni vill ha. Det går att båda uppgradera paketet eller bara lägga till extra timmar. Då debiterar jag 2900 kr/timme för enstaka timmar utöver ert bokade paket, och levererar då minst 50 bilder varje timme.

Observera dock att bokningsavgift ändå måste betalas för att jag ska vara bokad ert datum, men det går bra att ta 4-timmarspaketet och betala bokningsavgift på det och lägga till timmar/uppgradera paket senare.

Sofie & Jamie

Vi är så glada över att Rebecca var med och förevigade vår bröllopsdag! Bilderna hon tog blev utan överdrift helt perfekta! Vi är vanligtvis lite osäkra framför kameran men under den här fotograferingen var det inga problem alls, Rebecca fick oss att bli avslappnade och att fokusera på den lycka som dagen innebar. Resultatet blev helt fantastiskt! Tack, tack, tack!!!

Provfotografering


I alla paket ingår provfotografering före bröllopet. Varför? Jo, för det absolut vanligaste jag får höra är "vi gör oss inte bra på bild" eller "vi är obekväma framför kameran". Om ni ska gå fram till bröllopet med den tron, finns risken att det genererar helt onödig oro. Jag vill nämligen bevisa i god tid att så är inte fallet, och att ni kommer göra er magiska på bild, oavsett vad ni själva tror!

På en provfotografering får ni känna på mig, jag får känna på er, och framför allt kan vi få bort nojan över inför den stora dagen att ni inte kommer bli bra på bild.


(värde ca 4500 kr)

Bonus: fler fina bilder på er, även i vanliga kläder! Och jodå, Cecilia och Nikolaus här ovan var absolut nojiga över att se stela ut... Skönt när man kan motbevisa sånt trams! ;)

Sååå... hur går det till?

1. Kontakta mig


Så, ni är sugna på att anlita mig som fotograf - fantastiskt ju, att ni redan känner att jag kan vara rätt fotograf för er dag! Det första ni gör är att fylla i formuläret längst ner på sidan här. Jag kommer höra av mig med svar så snart som möjligt, det blir inom några dagar. Håll utkik även i skräpkorgen, och håll tummarna att jag är ledig på ert datum!


2. Betala & signera


Jag är garanterad som fotograf på ert datum när ni betalt bokningsavgiften, och i samma veva får ni även ett avtal att läsa igenom och signera. När tråkigheterna är avklarade får ni min bröllopsguide, fylld med tips och funderingar ni kan använda under ert (och vårt!) planerade.

3. MÖTE & PROVFOTOGRAFERING


Bröllopsmötet är en fördel att ta när det börjar närma sig er dag, 1-3 månader före. Det är betydligt lättare för oss att planera tillsammans om ni hunnit ganska långt själva. Tillsammans går vi igenom hur dagen kommer att se ut och gör ett gemensamt körschema som ni får på mailen efter mötet. Provfotograferingen kan äga rum samtidigt som mötet, eller tidigare om det är så att ni vill använda bilderna till inbjudan eller liknande.


4. ER STORA DAG


Dagen vi väntat på inträffar! Jag dyker upp och syns när jag ska synas, och drar på mig osynlighets-manteln när det passar bättre. Utöver att jag agerar paparazzi och fotar i tid och otid, kan ni även räkna med att jag håller ett extra öga på klockan åt er, kommunicerar med annan personal, eller hjälper et med andra småsaker som dyker upp. Första hjälpen-kitet ligger alltid i väskan!

5. TJUVKIK!


Inom 3 dagar från bröllopet (oftast direkt efter - jag är snabb!) så får ni några få bilder som en tjuvkik. Jag minns själv att jag ville dela dagen med hela världen, och självklart ska det ju vara en av de magiska bilderna vi tagit tillsammans under dagen, och inte någon fasters halvkassa mobilbild. Cirka 5 bilder får ni!


6. LEVERANS


Så var dagen kommen när ni får återuppleva er dag. Ta varsitt glas med något gott, duka upp plockmaten och släng upp bildspelet på TVn. Nu ska här bölas!

Bilderna levereras i ett lyxigt onlinegalleri där ni kan ladda ner bilderna direkt, eller dela dem i sociala medier om ni önskar. Ni kan ladda ner både högupplöst och webformat!


7. ta tag i albumet eller framkallningen


Efter att bilderna levereras får ni chansen att beställa trycksaker - ett lyxigt album eller en fine art print i magiskt fin kvalité. "Det fixar vi själva", tänker ni, och jodå, 5% av er gör säkert det. Men resterande 95% skriver det på göra-listan och sen blir det kvar där... Lämna över det till mig och se till att det blir gjort!


8. slut...?


Slutfakturan betalas och vi ses aldrig mer. Njaa, så hårt är det väl inte... För ni vet ju om att jag fotograferar både familj, nyfödd, gravid och par också? ;)

Gör det till en tradition att ta parbilder på er årsdag, eller föreviga er fortsatta resa med mig i framtiden. Just det här äventyret är över, men vi kan dela många fler framöver!


Cecilia & Niko

Vi är så nöjda över att vi valde Rebecca för att föreviga vår bröllopsdag. Från första stund fick hon oss att känna oss bekväma framför kameran och bilderna hon levererade var magiska! Vi kunde inte önskat oss något mer och rekommenderar varmt Rebecca som fotograf.

Bharti & Ola

Rebecca, du är fantastisk! Både som fotograf och person! Det kändes så naturligt att ha dig med oss på vår bröllopsdag och fånga våra ögonblick och minnen. Du kändes mer som en vän, än någon man anlitat, och det är guld värt för att få en att känna sig avslappnad och som sig själv! Kunde inte ha önskat oss en bättre bröllopsfotograf! Tack för alla fantastiska bilder du tog på oss!

Med mig får ni ögonblicken


Det bästa med att vara fotograf


Är att fånga det som händer, när det händer. På er bröllopsdag kommer ni bara se en bråkdel av vad som händer - bland det bästa är att ni kommer på uppleva så mycket mer genom mina bilder. När ni lyssnar på tal, fångar jag reaktionerna ni missar från andra som också lyssnar. När ni står och minglar och skrattar, fångar jag era gäster som gör detsamma. Barn som hittar på bus, mammor som skrattar ihop - jag är som en paparazzi i en busken som ingen märken (och därmed blir folk inte stela för det är en fotograf i deras fejs...).

MOMENTS

Jag och skor...


Något speciellt är det med skor. Jag har inte en enorm skogarderob (ok kanske om du frågar min man så tycker han det...), men det är något så himla fint med skorna på er dag. Om det är något ni kan räkna med, är det att det kommer absolut finnas skor förevigade i ert bröllopsalbum!


(P.S. jag älskar alla andra detaljer nästan lika mycket - närbilder på klänningen, en snygg klocka, örhängen, manschettknappar... you name it. Alla små saker är en fantastiskt roligt jobb att dokumentera och bryta av bland bilderna med, precis som helhetsbilderna på platsen där ni gifter er.)

Era gäster - bland det absolut viktigaste på er dag


Självklart är det en prioritet att fånga era gäster på er dag. Jag älskar att fånga små ögonblick av glädje, att sätta stämningen perfekt i en bild så att ni kan återuppleva allt ni inte såg under dagen. Jag försöker i möjligaste mån fånga varenda en på minst en bild, och är jag med på middagen blir det enkelt då jag kan checka av bord för bord. Jag gör dock mitt bästa oavsett, att få med alla och då särskilt de som står er närmst.

01 / 57
Vad som ingår i alla mina bröllopspaket

Er investering

- Ett minsta antal bilder till era timmar, från 200 bilder och uppåt.
- Möte med mig där vi lägger upp en plan inför ert bröllop, inklusive körschema för dagen.
- 1 timmes provfotografering med minst 10 bilder, så att ni kan känna att ni är bekväma framför kameran inför er dag.
- Min bröllopsguide, med över 40 sidor tips och checklistor inför bröllopet.
- Kontinuerlig kontakt inför bröllopet, där jag finns tillgänglig för alla frågor ni kan tänkas ha!
- Digital leverans av era bilder i lyxigt onlinegalleri.

Priser och paket 2023/2024

Det minsta - 4 timmar

17 000 kr

4 timmars sammanhängande fotografering, med minst 200 redigerade, högupplösta bilder från er dag. Passar perfekt för er med lite mindre budget som vill föreviga utvalda delar av er dag.

Lågsäsong (oktober-april) 15 500 kr.

Det mellersta - 8 timmar

27 000 kr

8 timmars sammanhängande fotografering, med minst 500 redigerade, högupplösta bilder från er dag. Med detta paket hinner vi med nästan allt under er dag!

Lågsäsong (oktober-april) 24 500 kr.

Det största - 12 timmar

31 000 kr

12 timmars sammanhängande fotografering, med minst 800 redigerade, högupplösta bilder från er dag. För er som vill få med allt från förberedelser till golden hour och fest.

Lågsäsong (oktober-april) 29 000 kr.

Love is all around the world


BRÖLLOP UTOMLANDS

Ska ni gifta er i Grekland, Italien, Portugal, Indonesien, Kroatien, eller någon annan vacker plats på jorden, så kan ni räkna med att jag är på den idén! Det blir svårt att hitta en fotograf mer taggad och exalterad över utomlandsbröllop än mig. Flerdagarsbröllop? COUNT ME IN!


Boende och resa ingår i priserna om ni bokar 8 timmar eller 12 timmar! Det vill säga - jag kostar inte mer än priset ovan. Bokar ni 4 timmar tillkommer pris för resa. Det går såklart att fixa anpassade paket med fler timmar, eller om ni exempelvis har flera dagars bröllop. Hör gärna av er så snart som möjligt så vi kan planera!Vill du se ännu mer?

SE HELA BRÖLLOPEN HÄR

Ta kontakt!


Oavsett om du är redo att boka redan nu, eller om du bara vill doppa tårna i vattnet och känna mig på pulsen, kan du fylla ner formuläret nedan. Om du har någon mer lite kortare fråga, kan du alltid skicka ett separat mail, alternativt kontakta mig på Instagram om det är lättare.


Glöm inte kolla i skräpkorgen om du inte ser något svar från mig - det är mycket möjligt att det sorteras bort ibland...


Andra sätt att kontakta mig på, utöver formuläret, är på mailadressen lajke.se@gmail.com eller på min Instagram @lajkephotography.


Vi hörs snart!