BRÖLLOPSFOTOGRAF VARBERG - GÖTEBORG - SKÅNE

... men jag reser gärna över hela Sverige och världen!IDAG OCH FÖR ALLTID


Att få en helt egen dag för att få fira kärleken mellan er, det är onekligen fantastiskt. Så många ögonblick man vill minnas för alltid – ett intimt ögonblick mellan er, ett tal fullt av kärlek och ömhet, eller doften av buketten. Ju längre tiden går, desto lättare glöms de små detaljerna.

Låt mig hjälpa er fånga dem.

ÖGONBLICKEN


Första dansen som nygifta. Förhoppningen om att de inövade stegen sitter som de ska. Låten ni noga valt ut. Pirret av att dansa inför era gäster. Kommer ni trampa varann på tårna, eller är det då ni skiner som mest? 

KÄNSLORNA


Dina brudtärnor hjälper dig med klänningen, din förälder hjälper dig knyta slipsen. Nervositeten när du tittar dig i spegeln och gör dig redo för att träffa din blivande make eller fru. Som att se varann på nytt.

DETALJERNA


Otaliga ringar som scrollats förbi innan ni hittade de rätta. Blommor som specifierats i färg och kanske sort. Tårta som provsmakats. Menyer som studerats. Jag ser till så ni inte glömmer era viktiga detaljer.

Om mig


Standardfrågan på alla arbetsintervjuer – vem är du? Vad vill du säga om dig själv? Jag vet inte hur du känner för den frågan, men jag skulle behöva långt mycket mer tid än en arbetsintervju för att svara på det.

Kort och gott är jag läkare, fotograf, förälder, fru, vän, och mycket mycket mer. Jag älskar båda mina yrken - privilegiet att få komma mina medmänniskor så otroligt nära, att få vara en del av en liten del av någon annans liv. Det förtroendet driver mig framåt, varje dag.

Mer om mig

FAQ

NÄR SKA VI BOKA?

Nu! Ju snarare du tar kontakt, desto större chans att jag är ledig ert datum. Vänta inte för länge, helt enkelt. Men med det sagt - även om du är ute i sista minuten får du gärna skriva och fråga om jag är ledig.

HUR FUNGERAR DET MED AVBOKNING/OMBOKNING?

I samband med att ni bokar mig, skriver vi på ett avtal för både er och min trygghet. Då betalar ni också en bokningsavgift på 30%, och så fort den är betald och avtalet är påskrivet, är jag bokad på ert datum.

Bokningsavgiften skickas på fakutra som betalas inom 15 dagar, och dras sedan av på slutfakturan. Före fakturan är betald, men vi har diskuterat ert datum och ni har mottagit fakturan, är ert datum preliminärt reserverat. Vid avbokning senare än 3 månader innan bröllopet debiteras 50 % av resterande belopp.

Om ni behöver omboka bröllopet, exempelvis på grund av sjukdom, har jag fri ombokning i ett år framöver till samma pris som ni ursprungligen skulle betalat (jag uppdaterar mina priser varje år, i vanliga fall).

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, och jag inte kan hitta någon ersättare, återbetalas hela beloppet inklusive bokningsavgift.

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Ni får 5-10 bilder inom 3 dagar från bröllopet, som en tjuvkik på era bilder. Alla övriga bilderna levereras inom 12 veckor efter bröllopet.

TAR DU BETALT FÖR RESA?

Reseersättning ingår inom 8 mil från Varberg. För sträcka utöver det, tar jag 40 kr/mil.

Om du ska gifta dig utomlands, tar jag generellt inte extra betalt, men det beror lite på omständigheterna. Hör av dig så diskuterar vi det!

FOTOGRAFERAR DU UTOMLANDS?

JA! Jag har ännu inte fotograferat utomlands, men är mer än glad att göra det. Jag tar generellt inget extra betalt för att fotografera utomlands, förutsatt att man väljer mitt största paket (eller mer), men det beror lite på var, när och hur ni gifter er. Det bästa är att kontakta mig så funderar vi tillsammans ut ett passande paket för just ert bröllop.

VAD HAR DU FÖR POLICY KRING COVID-19?

Om ni behöver skjuta upp bröllopet på grund av covid-19, har ni fri ombokning inom 1 år från ordinarie datum (gäller även vid annan ombokning). Ni måste meddela mig det nya datumet senaste 3 månader innan det inträffar. Om jag inte har tillgänglighet det nya datumet och ni väljer att avboka, återbetalas 50% av bokningsavgiften, totalt 25% av avtalet.

Önskar ni istället avboka fotograferingen direkt gäller ordinarie villkor, det vill säga bokningsavgiften återbetalas ej.

HUR FÅR BILDERNA ANVÄNDAS?

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande.

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

VI VET INTE RIKTIGT HUR MÅNGA TIMMAR VI VILL HA ÄNNU

Det går fint att boka ert datum så länge, även om ni inte bestämt er hur många timmar ni vill ha. Det går att båda uppgradera paketet eller bara lägga till extra timmar. Då debiterar jag 2800 kr/timme utöver ert paket, och det blir minst 50 bilder varje timme.

Observera dock att bokningsavgift ändå måste betalas för att jag ska vara bokad ert datum, men det går bra att ta 4-timmarspaketet och betala bokningsavgift på det och lägga till timmar/uppgradera paket senare.

VI VILL HA BARA PORTRÄTT, GÅR DET?

Ja, men då blir det en parfotografering, och inte en bröllopsfotografering. Det ingår då inget bröllopsmöte eller provfotografering. I en parfotografering ingår samma saker som i en gravidfotografering, och priset är också samma som för en sådan.

Då kan ni välja valfri timme under dagen för porträtt, men jag rekommenderar golden hour som är omkring timmen när solen går ner.

“Vi är så glada över att Rebecca var med och förevigade vår bröllopsdag! Bilderna hon tog blev utan överdrift helt perfekta! Vi är vanligtvis lite osäkra framför kameran men under den här fotograferingen var det inga problem alls, Rebecca fick oss att bli avslappnade och att fokusera på den lycka som dagen innebar. Resultatet blev helt fantastiskt! Tack, tack, tack!!!”

Provfotografering


I alla paket ingår provfotografering före bröllopet. Varför? Jo, för det absolut vanligaste jag får höra är "vi gör oss inte bra på bild" eller "vi är obekväma framför kameran". Om ni ska gå fram till bröllopet med den tron, finns risken att det genererar helt onödig oro. Jag vill nämligen bevisa i god tid att så är inte fallet, och att ni kommer göra er magiska på bild, oavsett vad ni själva tror!

På en provfotografering får ni känna på mig, jag får känna på er, och framför allt kan vi få bort nojan över inför den stora dagen att ni inte kommer bli bra på bild.


(värde ca 4500 kr)

Bonus: fler fina bilder på er, även i vanliga kläder! Och jodå, Cecilia och Nikolaus här ovan var absolut nojiga över att se stela ut... Skönt när man kan motbevisa sånt trams! ;)

Sååå... hur går det till?

1 - kontakta mig!


Så, ni är sugna på att anlita mig som fotograf. Fantastiskt ju, att vi redan klickat på håll!

Det första ni gör är att fylla i formuläret längst ner på sidan här. Jag kommer höra av mig med svar så snart som möjligt, det blir inom några dagar. Håll utkik även i skräpkorgen, och håll tummarna att jag är ledig på ert datum!

2 -betala & signera


Jag är garanterad som fotograf på ert datum när ni betalt bokningsavgiften, och i samma veva får ni även ett avtal att läsa igenom och signera. När tråkigheterna är avklarade får ni min bröllopsguide, fylld med tips och funderingar ni kan använda under ert (och vårt!) planerade.

3 -Möte & fotografering


Bröllopsmötet är en fördel att ta när det börjar närma sig er dag, 1-3 månader före. Det är betydligt lättare för oss att planera tillsammans om ni hunnit ganska långt själva. Provfotograferingen kan äga rum samtidigt som mötet, eller tidigare om det är så att ni vill använda bilderna till inbjudan eller liknande.

4 -Er stora dag


Dagen vi alla väntat på inträffar. Jag dyker upp och syns när jag ska synas, och drar på mig osynlighets-manteln när det passar bättre. Utöver att jag agerar paparazzi och fotar i tid och otid, kan ni även räkna med att jag håller ett extra öga på klockan åt er, kommunicerar med annan personal, eller hjälper et med andra småsaker som dyker upp.

5 - Tjuvkik!


Inom 3 dagar från bröllopet (oftast direkt efter - jag är snabb!) så får ni några få bilder som en tjuvkik. Jag minns själv att jag ville dela dagen med hela världen, och självklart ska det ju vara en av de magiska bilderna vi tagit tillsammans under dagen, och inte någon fasters halvkassa mobilbild. Cirka 5 bilder får ni!

6 - Leverans


Så var dagen kommen när ni får återuppleva er dag. Ta varsitt glas med något gott, duka upp plockmaten och släng upp bildspelet på TVn. Nu ska här bölas!

Bilderna levereras i ett lyxigt onlinegalleri där ni kan ladda ner bilderna direkt, eller dela dem i sociala medier om ni önskar. Ni kan ladda ner både högupplöst och webformat!

7 - något mer?


Chansen kommer efter att bilderna levereras att beställa trycksaker - ett fantastiskt album eller en fine art print i magiskt fin kvalité. "Det fixar vi själva", tänker ni, och jodå, 5% av er gör säkert det. Men resterande 95% skriver det på göra-listan och sen blir det kvar där... Lämna över det till mig och se till att det blir gjort!

8 - Slut... ?


Slutfakturan betalas och vi ses aldrig mer. Njaa, så hårt är det väl inte... För ni vet ju om att jag fotograferar både familj, nyfödd, gravid och par också? ;)

Gör det till en tradition att ta parbilder på er årsdag, eller föreviga er fortsatta resa med mig i framtiden. Just det här äventyret är över, men vi kan dela många fler framöver!

Er investering...


- "Inför er fotografering" - en guide med tips både inför fotografering men också inför bröllopet. Mycket matnyttigt!
- Möte med mig där vi lägger upp en plan inför ert bröllop, inklusive körschema för dagen.
- 1 timmes provfotografering med minst 10 bilder så att ni kan känna att ni är bekväma framför kameran.
- Kontinuerlig kontakt inför bröllopet, där jag finns tillgänglig för alla frågor ni kan tänkas ha!
- Digital leverans av era bilder i lyxigt onlinegalleri.

“Rebecca, du är fantastisk! Både som fotograf och person! Det kändes så naturligt att ha dig med oss på vår bröllopsdag och fånga våra ögonblick och minnen. Du kändes mer som en vän, än någon man anlitat, och det är guld värt för att få en att känna sig avslappnad och som sig själv! Kunde inte ha önskat oss en bättre bröllopsfotograf! Tack för alla fantastiska bilder du tog på oss!”

Priser & paket 2023/2024


Det minsta


Är det viktigaste för er förberedelser, vigseln, samt porträtt? Eller kanske önskar ni golden hour-bilder i kombination med mingelbilder och bilder från er middag/fest?


I mitt minsta paket ingår följande:

 • Fyra timmars sammanhängande fotografering
 • Minst 200 redigerade, högupplösta bilder från er dag.
 • "Rebeccas bröllopsguide" - en guide på över 30 sidor med tips inför ert bröllop, vad ni kan tänka igenom, och annan information.
 • Möte med mig 1-4 månader före ert bröllop, där vi lägger upp en plan inför ert bröllop, inklusive körschema för dagen. Jag besvarar alla frågor ni kan tänkas ha och vi har en mysig stund ihop.
 • Provfotografering med minst 10 bilder (värde 4600 kr), där ni får chansen att prova hur det är att stå framför min kamera.
 • Kontinuerlig kontakt med mig inför bröllopet, jag finns tillgänglig för alla frågor ni kan tänkas ha!
 • Digital leverans av era bilder i lyxigt onlinegalleri, där ni kan dela alla bilder med nära och kära. Möjlighet finns också såklart att köpa till album och fine art prints!16 000 kr

Lågsäsong oktober-april: 14 500 kr

Det mellersta


På 8 timmar hinner vi dokumentera mycket av er dag! Lite förberedelser, first look, vigsel, mingel, porträtt eller middag. Kanske är festen viktig, eller att jag fotar er från direkt på morgonen?I mitt mellersta paket ingår följande:

 • Åtta timmars sammanhängande fotografering
 • Minst 500 redigerade, högupplösta bilder från er dag.
 • "Rebeccas bröllopsguide" - en guide på över 30 sidor med tips inför ert bröllop, vad ni kan tänka igenom, och annan information.
 • Möte med mig 1-4 månader före ert bröllop, där vi lägger upp en plan inför ert bröllop, inklusive körschema för dagen. Jag besvarar alla frågor ni kan tänkas ha och vi har en mysig stund ihop.
 • Provfotografering med minst 10 bilder (värde 4600 kr), där ni får chansen att prova hur det är att stå framför min kamera.
 • Kontinuerlig kontakt med mig inför bröllopet, jag finns tillgänglig för alla frågor ni kan tänkas ha!
 • Digital leverans av era bilder i lyxigt onlinegalleri, där ni kan dela alla bilder med nära och kära. Möjlighet finns också såklart att köpa till album och fine art prints!26 000 kr

Lågsäsong oktober-april: 23 500 kr


Det största


Er bröllopsdag är en lång dag – på 12 timmar hinner jag dokumentera er från morgon till kväll. Detta är all inclusive-paketet där inga stunder passerar odokumenterade.


I mitt största paket ingår följande:

 • Tolv timmars sammanhängande fotografering
 • Minst 800 redigerade, högupplösta bilder från er dag.
 • "Rebeccas bröllopsguide" - en guide på över 30 sidor med tips inför ert bröllop, vad ni kan tänka igenom, och annan information.
 • Möte med mig 1-4 månader före ert bröllop, där vi lägger upp en plan inför ert bröllop, inklusive körschema för dagen. Jag besvarar alla frågor ni kan tänkas ha och vi har en mysig stund ihop.
 • Provfotografering med minst 10 bilder (värde 4600 kr), där ni får chansen att prova hur det är att stå framför min kamera.
 • Kontinuerlig kontakt med mig inför bröllopet, jag finns tillgänglig för alla frågor ni kan tänkas ha!
 • Digital leverans av era bilder i lyxigt onlinegalleri, där ni kan dela alla bilder med nära och kära. Möjlighet finns också såklart att köpa till album och fine art prints!
 • En lyxig gåva efter bröllopet, med bland annat era bilder på ett USB-minne att ha som extra säker back up, och kunna ta med och visa släkt och vänner.31 000 kr

Lågsäsong oktober-april: 29 000 kr


Bröllop utomlands?

Ska ni gifta er i Grekland, Italien, Portugal, Indonesien, Kroatien, eller någon annan vacker plats på jorden, så kan ni räkna med att jag är på den idén! Det blir svårt att hitta en fotograf mer taggad och exalterad över utomlandsbröllop än mig. Flerdagarsbröllop? COUNT ME IN!


Boende och resa ingår inom EU, och vill ni ha flera dagar dokumenterade och förevigade löser vi absolut det, det är bara kontakta mig för en offert. Det enda ni behöver göra nu är ta kontakt, så att vi kan börja planera hur vi ska föreviga er magiska dag tillsammans!

Vill du se ännu mer?

Ta kontakt!


Oavsett om du är redo att boka redan nu, eller om du bara vill doppa tårna i vattnet och känna mig på pulsen, kan du fylla ner formuläret nedan. Om du har någon mer lite kortare fråga, kan du alltid skicka ett separat mail, alternativt kontakta mig på Instagram om det är lättare.


Glöm inte kolla i skräpkorgen om du inte ser något svar från mig - det är mycket möjligt att det sorteras bort ibland...


Andra sätt att kontakta mig på, utöver formuläret, är på mailadressen lajke.se@gmail.com eller på min Instagram @lajkephotography.


Vi hörs snart!