HON BAKOM KAMERAN

om mig - Rebecca

Till vardags arbetar jag som läkare, med en passion för kvinnohälsa. Jag började med fotografering ca 2004 och köpte min första systemkamera 2006, då 14 år gammal. Sen dess har intresset varit konstant, ett fantastiskt kreativt utlopp.

Jag har tre fantastiska barn – Freya född 2016, Saga född 2021 och Idun född 2023. Dessutom har jag en fantastisk make som jag varit tillsammans med sen 2008, min själsfrände och bästa vän. Jag är uppvuxen vid havet och tycker få saker är så vackra som ett stormigt hav.

I don’t know how you are so familiar to me—or why it feels less like I am getting to know you and more as though I am remembering who you are. How every smile, every whisper brings me closer to the impossible conclusion that I have known you before, I have loved you before—in another time, a different place, some other existence.


- Soul mates av Lang Leav

FOTO: NATALIE GREPPI

Min själsfrände - Mattias


16 år gamla jag var ganska tillbakadragen och introvert. Min mamma tyckte därför att det var ett perfekt tillfälle - när hon blev inbjuden till en fest - ta med mig och mina bästisar Elsa & Rebecca för att få känna på hur det kan vara, men med vuxen.

Direkt när vi kommer in ser jag en kille i baren, och jag lovar dig, han är det snyggaste jag sett. NÅGONSIN. Hela kvällen gick jag och suktade, drömde och tittade på honom.


I höst har vi varit tillsammans 16 år, och det blir bara bättre för varje år som passerar. Han har hängt med mig på diverse äventyr, över landet och världen, och tillbaka har jag fått en fast punkt i känslor och tankar att alltid landa i.

... med känsla


När jag fotograferar vill jag fånga stundens känsla. Att titta tillbaka på bilderna jag tagit ska väcka värme och glädje, att få minnas tiden som varit och se fram emot nya minnen. Ni ska också känna att det är en upplevelse att bli fotad av mig, en mysig stund tillsammans. Hos mig finns god vana av att fotografera människor som aldrig stått framför en fotograf tidigare, så känner du dig lite blyg eller att det är svårt att stå framför kameran så kommer det inte bli några problem alls!

... med erfarenhet


Utöver det självklara - min erfarenhet av att vara fotograf och fota - så är har jag också erfarenhet av det vi skapar tillsammans. Jag har stått framför kameran både naken, gravid och nygift. Jag vet hur det känns att vara oerfaren, stel, nervös. Och även om alla är individer, så har jag också planerat bröllop, varit gravid med illamående och bäckensmärtor, och fött barn med allt vad det innebär. Jag är mitt i småbarnslivet och kämpar dagligen med mitt lågaffektiva bemötande...

Min erfarenhet som fotograf sträcker sig långt utanför enbart fotograferandet.

Mina barn

Freya

född 2016

Min äldsta, storasyster in i själen. Freya är 100% en känslomänniska, som är helt fantastiskt duktig på att formulera sina känslor. Kanske för att munnen går 24/7... Hon pratar till och med när hon sover.

Saga

född 2021

När folk träffar Saga, är det inte sällan vi får höra "oj, det var mycket bus i de ögonen!". Oh ja! Vår andra dotter är ett riktigt busfrö, helt orädd. Har hittat henne med handen i kakburken fler än en gång...

Idun

född 2023

Än så länge är Idun en klassisk trea - hon får hänga med på det mesta. Hon är redan oändligt älskad av sina storasystrar (nysar i ansiktet inkluderade), och självklart av oss. Vi längtar efter att se vem hon är.