Bröllop på Toftaholms herrgård

När jag träffade Lea & Pontus på vår provfotografering, var det helt tydligt att detta kommer bli ett fartfyllt bröllop med massor av skratt. Men det var också tydligt att dessa två verkligen är så himla kära, och det finns inget mysigare som fotograf än när paret bara lyser kärlek. Jag fick hänga med dem åtta timmar en regnig junidag i Smålands skogar.

Provfotografering

Inne i Haga i centrala Göteborg, tog vi en fika och en promenad i vårsolen. Vi hade så härligt väder, även om vinden var lite kall kände man verkligen värmen i vårens strålar.

Brudfölje & förberedelser

Jag mötte upp Pontus på gårdsplanen där vi väntade på Lea och brudfölje. Ingen first look skulle ske, och tur var väl det för det första Lea gjorde var inte att gå och pussa sin blivande make, utan hon fiskade genast upp sin favorit först - sin systerson!


Vi gick ett varv i trädgården och fotade både brudfölje och lite porträtt, och Lea & Pontus fick landa innan vigseln som strax skulle ske under de stora träden i trädgården.

Utomhusvigsel vid sjön


I trädgården stod det uppställda bänkar med torkade blommor på. Gästerna satt förväntansfullt och inväntade och så plötsligt syntes brudparet bakom buskarna. Det tog inte många minuter för en viss favorit till systerson (som ni ju redan sett) fick fjäskat till sig kramar från moster. En stor fördel med en borgerlig vigsel är att den kan vara lite precis som man vill.

Grattis, mingel och öppen himmel


Direkt efter vigseln under träden promenerade gästerna upp till mingelplatsen. Snart kom Lea & Pontus och det blev kramkalas. En stund senare var det dags för gruppbild och lagom till detta öppnade himmeln sig totalt. Tur att det blev bröllopsmiddag i Orangeriet.

En stund för sig själva

Rekommenderar i princip att dela upp porträtten i flera delar - man får olika ljus, miljöer och framför allt känslor. Det är så mycket känslor under en dag såklart vill man ju ha det på bild. Efter att Lea och Pontus hade tagits emot med kramar, lite bröllopsskål och bubbel gick vi iväg (när det slutat regna) för att föreviga den där nygifta, pirriga känslan. Och visst syns den?

Bröllopsmiddag i Orangeriet på Toftaholms Herrgård

Ett vackert orangerie ute mot sjön, där bjöds det till trerätters späckat med varma tal och härliga lekar och uppträdande. En av de roligaste filmerna jag sett på ett bröllop spelades också upp här. På Pontus svensexa hade de spelat in flera klipp utan musik med uppmaning om "dansa" - detta klistrades sen ihop till den o så tidsenliga dängan "Banan, Melon, Kiwi och Citron". Perfektion och jag har sällan sett så många skratta tills de gråter, mig inkluderat.

När golden hour blir blue hour

Regn under golden hour? Nemas problemas. Resultatet blir mörka och otroligt romantiska bilder i regnet. Inte mig emot, någonstans. Perfekt med lite smålulligt par som helt och hållet glömde att jag var med under deras hångel-session nere vid sjön i regnet.