Bröllop på Gustafsbergs societetshus i Uddevalla


Jenny och Kristoffer gifte sig en av de varmaste dagarna under 2023. Svetten lackade på oss alla, även om det var värst för Kristoffer som behövde stå ut med kostym och heller inte kunde svalka sig med en öl i skuggan som hans vänner kunde göra under fotograferingen. Det var en perfekt bröllopsdag som var något stressig till en början men som sedan blev lugn. Brudparet hann verkligen njuta av de olika stunderna under dagen. Jag som fotograf tyckte detta var ett optimalt bröllop, jag såg de landa i varje aktivitet och slapp stressa emellan.


Kyrka - Ljungs kyrka

Lokal & Mat - Gustafsbergs societetshus

Florist - bukett från Ljungskile blommor

Makeup &hår - Shortcut salong - Jessica Schädlich

Brudklänning - Ivory & Grace
Provfotografering på Gunnebo Slott

Provfotograferingen skedde i vårens första strålar, vi kunde precis sitta ute. Vi hade räknat med att Caféet skulle vara öppet men det var det inte. Vi fick ändå en massa fina bilder i den fantastiska miljön runt Gunnebo Slott.

Förberedelser hemma hos Kristoffers föräldrar

I ett stort hus precis vid havet gjorde de sig i ordning, Jenny var på övervåningen och Kristoffer på bottenvåningen. Det var några gånger som de nästan såg varandra, men med snabba reflexer och ögon i nacken lyckades jag och tärnorna undvika att de sågs innan sin First Look. Så härligt att få fota båda parter före, och dessutom tillsammans med deras föräldrar.

First look på en grusväg

First look gjorde vi på en kulle strax nedanför där huset låg. Det var som sagt en varm sommardag - notera att det i en av bilderna cyklar förbi en halvnaken man på en cykel bakom Jenny... 😂


Vi hade en fantastisk grönska omkring oss och det blev en väldigt emotionell stund. Jag brukar låta paret agera mestadels av sig själva så att de får ha en intim stund tillsammans. Det är viktigt för mig att inte styra för mycket, bara lite instruktioner före och sen när paret väl ser varandra blir det mer naturligt och känslorna kommer fram.

Gruppbilder mot en husvägg

Vi tog några gruppbilder kort efter first look tillsammans med brudtärnor och best men-snubbarna som satt och drack öl. Skönt att få den biten avklarad så vi slapp stressa över det resten av dagen!

Vi hittade en husvägg på husets baksida som gav vackert ljus och försåg oss med en annorlunda bakgrund.

Vigsel i Ljungs kyrka

En gammal vacker kyrka med fantastiskt ljusinsläpp och en vigsel med lite inslag av brudens härkomst från Dalarna. Mycket känslosamt och vackert som framkallade många tårar, även från mig...

Kändes roligt att kunna fota från ett annat perspektiv än vanligt eftersom jag kunde gå upp på läktaren och fotografera där.

Äntligen gifta!

Grattiskramarna skedde utanför kyrkan på kyrkbacken och även här vi hade vi ett magiskt ljus då den vita kyrkväggen reflekterade ljuset fast vi stod i skuggan. Det var självklart mycket kärlek och känslor.

De där stunderna när man knappt kan prata för alla känslorna som bara väller upp.

Porträtt

Brudparet hade önskat att åka till Ljungs gamla kyrka i närheten vilket vi gjorde. Vi hittade lite fina miljöer där och även en vacker stenbro. På vägen tillbaka till minglet var vi tvungna att stanna och tanka, vilket blev en av mina favoritbilder. Lite härlig vardagsrealism i bröllopsdrömmen!

Mingel och dukning

Här har vi ett brudpar som båda är tandläkare det kan man se på flera bilder från minglet och middagen.

Vi passar också på att ta ett litet tjuvkik på dukningen innan gästerna sätter sig till bords.

Middag

Lokalen för middagen gav ett otroligt eftermidsdags- och kvällsljus. Tal hölls och stämningen var på topp.

Detta var den godaste maten jag ätit på ett bröllop - jag har ätit en hel del bröllopsmiddagar. Maten kom från Gustafsbergs Societetshus.

Jag hade också väldigt trevliga bordsgrannar, bland annat min mans före detta arbetskamrat. Alltid roligt när man träffar någon man känner - det händer oftare än man kan tro!

Golden hour

Golden hour var överlägset den bästa stunden på dagen. Jag smet iväg tillsammans med brudparet som var 0% stressade och sa till mig att jag skulle ta den tid jag behövde. Så himla härligt, det gjorde verkligen att de kunde få landa och ha en intim och mysig stund.


Ett av av mina absoluta favoritbröllop, bland annat tack vare att brudparet verkligen tog sig tid att landa i alla stunder av dagen, och tillät sig att slippa stress. Tips! 😉