Gud nåde mina ungar om de inte gifter sig


Tänk att få vara mamma på bröllop. Att få krama det viktigaste i livet på en av deras lyckligaste dagar, få träffa alla andra som håller de nära och kära, och fira att de hittat kärleken. Jag kommer festa loss på dansgolvet med mina kids och jag kommer pussa på min man extra mycket (Han kommer gråta mer än mig.. ) och så ska jag fira till MAX att mitt barn har hittat den där bästa personen i livet!

Att veta att du är där - oavsett om det är nära eller långt borta - betyder att jag aldrig är helt ensam..

Mors dag

Mors dag är en högtid då barn firar sina mödrar med blommor eller kort, men är även en kommersiell högtid som i Sverige inträffar den sista söndagen i maj. Dagen är officiell flaggdag i Finland och firas den andra söndagen i maj. I Sverige är den inte allmän flaggdag, men flaggning förekommer ofta. Dagen skapades officiellt på tidigt 1900-tal i Philapdelphia för att fira "den person som gjort mer än någon annan för dig".


Ibland har man velat se ännu äldre traditioner bakom mors dag. I The Encyclopædia Britannica heter det: "En högtid som härrör från modersdyrkan i det forntida Grekland. Regelrätt modersdyrkan med ceremonier för Kybele eller Rhea, gudarnas stora moder, utövades den 15 mars över hela Mindre Asien."

Mödrar håller barnets hand en kort stund, men barnets hjärta för evigt.

Mors dag i Världen


Mors dag firas normal sett i nästan hela världen och den firas på många olika dagar. Allt ifrån Internationella Kvinnodagen till 22 december.

Större delen av världens länder firar den andra söndagen i Maj.

Mors dag i Sverige


Denna dagen firas den sista söndagen i Maj varje år.

Som mamma så måste jag erkänna att det viktigaste är inte dyra presenter, fina blommor eller restaurangbesök med flera rätter. Det viktigaste är bara att komma ihåg mamma.

Det finns ingen vänskap, ingen kärlek, som den en mor har till sitt barn.

En mamma är en person som ser att det bara finns  fyra kakor till fem personer och utbrister med bestämdhet att hon aldrig har tyckt om kakor.

Den enda personen som är viktigare än bruden på ett bröllop är brudens mor.

Och en egen hyllning till min egen fantastiska mamma, som har gjort mig till den jag är. En kvinna jag alltid varit stolt över, som varit en förebild på så många sätt.

Älskade, älskade mor. Även om du är långt borta, är du nära inombords. Du är bäst. ❤️

Som om inte en fantastisk mamma vore nog, har jag dessutom haft en bonusmamma som har varit ytterligare en stor trygghet i mina liv.

Du är en fantastisk människa, som jag är tacksam för varje dag. Älskar dig. ❤️