NYFÖDDFOTOGRAFERING


När det minsta är det största

Aldrig kunde jag tro att de där små, små fötterna kunde sparka så hårt. På inget sätt kunde jag föreställa mig hur liten din näsa är, hur mjuk du är och hur gott du luktar. Inte kunde jag tro att den här lilla varelsen kunde ta så otroligt stor plats i mitt hjärta.

Jag tänker att jag ska minnas för evigt hur liten du är, hur mjuk du känns, och hur vår första tid tillsammans ser ut. Men vi har så många minnen kvar, så mycket att minnas, att jag är oändligt glad för bilder att se tillbaka på.

HEMMA


Det är upp till er om ni vill välja att vara hemma hos er, eller utomhus (förutsatt att det är varmt nog). Om vi är hemma hos er kan ni släppa alla krav på att fixa iordning hemma. Ni ska veta att jag är en superstökig person, så inget kan chockera mig! ;)

Vi behöver vara i närheten av ett fönster, gärna med bra ljusinsläpp, men det är enda önskemålet jag har.

UTE


Om vädret tillåter kan vi vara ute. Det kan bli absolut fantastiska bilder om vi är på stranden i solnedgången eller i skogen med solstrålarna genom trädkronorna. Det är helt upp till er vilken typ av bilder ni föredrar, och framför allt hur mycket ni orkar med. Ibland är det bara enklare att köra hemma, och så kan man ta en ute-fotografering längre fram.

SÄKERHET


Självklart kommer säkerheten först när det gäller såhär små, nyfödda godingar. Jag ombokar er minsta symptom på sjukdom jag känner, och jag tvättar alltid händerna före jag rör er goding. Är vi utomhus använder vi bara platser som är helt säkra att vara på, och vi är bara ute när det är varmt. Såklart håller vi koll på bebis under hela tiden och ser till att hen mår prima!

Tidigare kunder

Vi är så nöjda med Rebecca som fotograf. Hon var jättetrevlig, lugn och trygg vilket skapade en avslappnad miljö. Bra kommunikation både innan och efter fotograferingen. Fantastiska bilder på vår son. Rekommenderar att boka!
- Elin & Marko

Milo

Ledsen bebis?


Bebisar lever sitt eget lilla liv, och särskilt som nyfödda är de inte så lätta att anpassa. De bestämmer mest själva... Det ni kan göra är såklart att se till att bebis är så nöjd som möjligt innan jag kommer. En ny blöja, lite mat i magen och ha sovit en stund, om det är möjligt. Om bebis somnar när jag är där, eller behöver äta, är det inga problem alls. Ni behöver inte stressa för att er bebis är ledsen när jag är där, vi tar det i bebis takt och jag väntar tills bebisen är trygg och lugn igen.

Kläder?


Om ni vill ha kläder på bebis går det såklart bra. Försök välja mjuka färger och inte massor av mönster och tryck. Jag har lite kläder att låna om ni önskar det i storlek 50-56, säg till isåfall. Ni föräldrar och eventuella syskon kommer säkerligen fastna på någon bild, så tänk samma sak om era kläder. Jag blandar gärna påklädda bilder med en mer naken bebis inbäddad i filt eller liknande.

Ljus?


Jag kommer hem till er under dagen, och vi kommer fotografera där det finns naturligt ljus hos er, troligen nära ett stort fönster. Ni kan ju ha detta i åtanke när ni funderar på var vi ska vara i hemmet! Är vi utomhus är ljuset absolut bäst under golden hour, det vill säga timmen innan solen går ner. Kan vi pricka in detta vore det toppen!

Jag har ingen studio och fotograferar inte med artificiellt ljus, utan använder mig bara av det naturliga ljus som finns tillgängligt.

Det praktiska


Jag tar 30% av kostnaden i bokningsavgift, och så fort den är betald planerar vi in ett datum, eller åtminstone en ungefärlig vecka. Ni får bilderna inom 3 veckor från fotograferingen, och då levererade i ett lyxigt galleri online där ni kan ladda ner och/eller dela bilderna direkt. Där kan ni också beställa prints och album, om ni önskar lyxa till det extra.

FAQ

01
02
03
04
05
06
07
08

NÄR SKA VI BOKA?

Även om du inte vet exakt när bebis kommer födas, kan du boka redan när du/partner är gravid. Vi planerar isåfall in datum efter att bebis tittat ut. Men oavsett är det bra för mig att kunna planera i förväg, så boka gärna så snart som du vet att du vill göra en nyföddfotografering!

HUR FUNGERAR DET MED AVBOKNING/OMBOKNING?

Om vädret eller hälsan inte är på vår sida, eller något annat händer, så försöker vi i första hand boka om datumet till något längre fram. Skulle det vara så att tiden tickar på och nyföddtiden passerar, kan vi istället göra en familjefotografering. Ombokning är kostnadsfritt, men med reservation att jag redan är bokad/upptagen vissa datum och således går det inte välja helt fritt. Ombokad fotografering ska ske inom 6 månader från ordinarie datum.

I samband med bokning betalar du bokningsavgift på 30%. När den är betald är jag bokad för dig det datumet vi bestämt. Om du avbokar fotograferingen efter den är betald, återbetalas den inte.

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, återbetalas bokningsavgiften.

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Inom 4 veckor från fotograferingen.

TAR DU BETALT FÖR RESA?

Reseersättning ingår inom 4 mil från Varberg. Jag drar alltså av totalt 8 mil på total resesträcka. Milersättning tillkommer därutöver med 40 kr/mil.
I mån av tid utför jag fotograferingar utanför Varbergsområdet.

VAD HAR DU FÖR POLICY KRING COVID-19?

Såklart ses vi inte om någon av oss har symptom på Covid-19. Jag är noga med hygienen när jag är hos er, och håller avstånd till er och bebis när det är möjligt.

Skulle någon av oss få symptom ombokar vi i första hand tiden. En ny fotografering ska ske inom 6 månader, och önskar du istället avboka fotograferingen gäller ordinarie villkor, det vill säga bokningsavgiften återbetalas ej.

HUR FÅR BILDERNA ANVÄNDAS?

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande.

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

HAR DU STUDIO?

Nej, inte i dagsläget. Det finns många duktiga fotografer som fotograferar nyfödda i studio, men jag kör mer "lifestyle", dvs fångar er och bebis i ert hem med naturligt samspel, framför poserade bebisbilder.

HAR DU REKVISTITA/KLÄDER?

Jag har en liten klädgarderob i 50-56 med neutrala kläder, om man önskar låna. Jag har ingen övrig rekvisita, vill man ha blommor eller liknande kan vi såklart lösa det (antingen ni eller jag) men det är inget som ingår.

Se ett helt galleri


För att få en lite bättre uppfattning om vad ni faktiskt får levererat i slutändan kan ni kika in i gallerierna nedan. Där ser ni ungefär vilka typer av bilder ni kan förvänta er (och ni kanske också ser att det brukar ingå betydligt fler än 40 bilder, haha). Såklart anpassar jag mig efter egna önskemål, men det kan vara skönt att få lite koll på hur det faktiskt ser ut för dig som kund när galleriet blir levererat.


Här kan ni kika på några av alla supersöta på nya medborgare jag fotat!

Din investering

Vad som ingår


♡ "Inför din fotografering" - en guide med tips både inför fotografering och tiden med nyfödd och barn. Mycket matnyttigt att ta med dig!


♡ Planering tillsammans med mig, över telefon eller mail/messenger, vilket du föredrar. Du få möjlighet att komma med önskemål inför fotograferingen, kanske har du en bild i huvudet redan?


♡ Skulle du vilja göra något mer speciellt, så har jag klänningar att låna ut till dig. Vi kan såklart anpassa fotograferingen med ex amningsbilder, blomsterkrans till dig och bebis, eller andra magiska önskemål! (tillval som blommor ingår ej i priset)


♡ Ca 60 minuter fotografering utefter era önskemål, med lilla bebis i fokus och så såklart eventuella syskon och er med på bilderna. Vi fotograferar hemma hos er eller utomhus.


♡ Lån av kläder till bebis om det önskas. Jag har en liten, neutral garderob i storlek 50-56 till låns.


♡ Efter fotograferingen får du se dina färdigredigerade bilder i ett lyxigt galleri online. Alla bilder jag redigerar ingår i priset, och det är alltid minst 30 st.


♡ Möjlighet att köpa till fantastiska album och lyxiga fine art prints, att njuta av för evigt som barnet kan ärva. Såklart vill kanske mor- och farföräldrar ha också?


Pris

5400 kr

Frågor?


Jag finns här för alla frågor, stort som smått. Min förhoppning är att jag ska få fånga ert liv, precis som det är där i början. Det är inte meningen att ni ska städa och fixa iordning precis i början när bebis är ny. Ni har annat för er, jag vet precis hur det är. Som tvåbarnsmamma vet jag hur omvälvande första tiden kan vara. Jag minns hur det var där i början, och hur snabbt det går förbi. Jag vet också hur tufft det kan vara, så fotografering med mig ska inte lassa på arbetsbördan ytterligare, utan vara ett tillfälle att slappna av och njuta.