NYFÖDDFOTOGRAFERING

Letar du efter familjefotografering? Scrolla nedåt, det finns information längre ner!

När det minsta är det största

Aldrig kunde jag tro att de där små, små fötterna kunde sparka så hårt. På inget sätt kunde jag föreställa mig hur liten din näsa är, hur mjuk du är och hur gott du luktar. Inte kunde jag tro att den här lilla varelsen kunde ta så otroligt stor plats i mitt hjärta.

Jag tänker att jag ska minnas för evigt hur liten du är, hur mjuk du känns, och hur vår första tid tillsammans ser ut. Men vi har så många minnen kvar, så mycket att minnas, att jag är oändligt glad för bilder att se tillbaka på.

HEMMA


Det är upp till er om ni vill välja att vara hemma hos er, eller utomhus (förutsatt att det är varmt nog). Om vi är hemma hos er kan ni släppa alla krav på att fixa iordning hemma. Ni ska veta att jag är en superstökig person, så inget kan chockera mig! ;)

Vi behöver vara i närheten av ett fönster, gärna med bra ljusinsläpp, men det är enda önskemålet jag har.

UTE


Om vädret tillåter kan vi vara ute. Det kan bli absolut fantastiska bilder om vi är på stranden i solnedgången eller i skogen med solstrålarna genom trädkronorna. Det är helt upp till er vilken typ av bilder ni föredrar, och framför allt hur mycket ni orkar med. Ibland är det bara enklare att köra hemma, och så kan man ta en ute-fotografering längre fram.

SÄKERHET


Självklart kommer säkerheten först när det gäller såhär små, nyfödda godingar. Jag ombokar er minsta symptom på sjukdom jag känner, och jag tvättar alltid händerna före jag rör er goding. Är vi utomhus använder vi bara platser som är helt säkra att vara på, och vi är bara ute när det är varmt. Såklart håller vi koll på bebis under hela tiden och ser till att hen mår prima!

Stor eller liten?


Allt är relativt - men hur gammal bebis ska vara när vi fotar nyföddfotografering är upp till dig. Om bebis kan sitta är hen för stor, men allt under det är ok. Jag rekommenderar ändå att bebis är så liten som möjligt, för då är de som nöjdast (innan de insett hur bedrövligt livet kan vara...).

Ledsen bebis?


Bebisar lever sitt eget lilla liv, och särskilt som nyfödda är de inte så lätta att anpassa. De bestämmer mest själva... Det ni kan göra är såklart att se till att bebis är så nöjd som möjligt innan jag kommer. En ny blöja, lite mat i magen och ha sovit en stund, om det är möjligt. Om bebis somnar när jag är där, eller behöver äta, är det inga problem alls. Ni behöver inte stressa för att er bebis är ledsen när jag är där, vi tar det i bebis takt och jag väntar tills bebisen är trygg och lugn igen.

Kläder?


Om ni vill ha kläder på bebis går det såklart bra. Försök välja mjuka färger och inte massor av mönster och tryck. Jag har lite kläder att låna om ni önskar det i storlek 50-56, säg till isåfall. Ni föräldrar och eventuella syskon kommer säkerligen fastna på någon bild, så tänk samma sak om era kläder. Jag blandar gärna påklädda bilder med en mer naken bebis inbäddad i filt eller liknande.

Ljus?


Jag kommer hem till er under dagen, och vi kommer fotografera där det finns naturligt ljus hos er, troligen nära ett stort fönster. Ni kan ju ha detta i åtanke när ni funderar på var vi ska vara i hemmet! Är vi utomhus är ljuset absolut bäst under golden hour, det vill säga timmen innan solen går ner. Kan vi pricka in detta vore det toppen!

Jag har ingen studio och fotograferar inte med artificiellt ljus, utan använder mig bara av det naturliga ljus som finns tillgängligt.

Det tråkiga


Eller ja, det praktiska, kanske man ska säga. Men jag tar 30% av kostnaden i bokningsavgift, och så fort den är betald planerar vi in ett datum, eller åtminstone en ungefärlig vecka. Ni får bilderna inom 3 veckor från fotograferingen, och då levererade i ett lyxigt galleri online där ni kan ladda ner och/eller dela bilderna direkt. Självklart fixar vi prints och album om det är något ni önskar!

FAQ

01/04

NÄR SKA VI BOKA?

Även om du inte vet exakt när bebis kommer födas, kan du boka redan när du/partner är gravid. Vi planerar isåfall in datum efter att bebis tittat ut. Men oavsett är det bra för mig att kunna planera i förväg, så boka gärna så snart som du vet att du vill göra en nyföddfotografering!

HUR FUNGERAR DET MED AVBOKNING/OMBOKNING?

Om vädret eller hälsan inte är på vår sida, eller något annat händer, så försöker vi i första hand boka om datumet till något längre fram. Skulle det vara så att tiden tickar på och nyföddtiden passerar, kan vi istället göra en familjefotografering. Ombokning är kostnadsfritt, men med reservation att jag redan är bokad/upptagen vissa datum och således går det inte välja helt fritt. Ombokad fotografering ska ske inom 6 månader från ordinarie datum.

I samband med bokning betalar du bokningsavgift på 30%. När den är betald är jag bokad för dig det datumet vi bestämt. Om du avbokar fotograferingen efter den är betald, återbetalas den inte.

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, återbetalas bokningsavgiften.

NÄR FÅR VI BILDERNA?

Inom 4 veckor från fotograferingen.

TAR DU BETALT FÖR RESA?

Reseersättning ingår inom 30 minuters bilfärd från mitt hem i Askim. För all tid utöver det, tar jag 40 kr/mil.

VAD HAR DU FÖR POLICY KRING COVID-19?

Såklart ses vi inte om någon av oss har symptom på Covid-19. Jag är noga med hygienen när jag är hos er, och håller avstånd till er och bebis när det är möjligt.

Skulle någon av oss få symptom ombokar vi i första hand tiden. En ny fotografering ska ske inom 6 månader, och önskar du istället avboka fotograferingen gäller ordinarie villkor, det vill säga bokningsavgiften återbetalas ej.

HUR FÅR BILDERNA ANVÄNDAS?

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande.

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

HAR DU STUDIO?

Nej, jag fotograferar bara med naturligt ljus. Det finns många duktiga fotografer som fotograferar nyfödda i studio, men jag använder mig bara av solens ljus, och ert hem eller utomhus.

HAR DU REKVISTITA/KLÄDER?

Jag har en liten klädgarderob i 50-56 med neutrala kläder, om man önskar låna. Jag har ingen övrig rekvisita, vill man ha blommor eller liknande kan vi såklart lösa det (antingen ni eller jag) men det är inget som ingår.

01/08

Se ett helt galleri


För att få en lite bättre uppfattning om vad ni faktiskt får levererat i slutändan kan ni kika in i gallerierna nedan. Där ser ni ungefär vilka typer av bilder ni kan förvänta er (och ni kanske också ser att det brukar ingå betydligt fler än 40 bilder, haha). Såklart anpassar jag mig efter egna önskemål, men det kan vara skönt att få lite koll på hur det faktiskt ser ut för dig som kund när galleriet blir levererat.


Här kan ni kika på några av alla supersöta på nya medborgare jag fotat!

Din investering

Vad som ingår


♡ "Inför din fotografering" - en guide med tips både inför fotografering och tiden med nyfödd och barn. Mycket matnyttigt att ta med dig!


♡ Planering tillsammans med mig, över telefon eller mail/messenger, vilket du föredrar. Du få möjlighet att komma med önskemål inför fotograferingen, kanske har du en bild i huvudet redan?


♡ Skulle du vilja göra något mer speciellt, så har jag klänningar att låna ut till dig. Vi kan såklart anpassa fotograferingen med ex amningsbilder, blomsterkrans till dig och bebis, eller andra magiska önskemål! (tillval som blommor ingår ej i priset)


♡ Ca 60 minuter fotografering utefter era önskemål, med lilla bebis i fokus och så såklart eventuella syskon och er med på bilderna. Vi fotograferar hemma hos er eller utomhus.


♡ Lån av kläder till bebis om det önskas. Jag har en liten, neutral garderob i storlek 50-56 till låns.


♡ Efter fotograferingen får du se dina färdigredigerade bilder i ett lyxigt galleri online. Alla bilder jag redigerar ingår i priset, och det är alltid minst 30 st.


♡ Möjlighet att köpa till fantastiska album och lyxiga fine art prints, att njuta av för evigt som barnet kan ärva. Såklart vill kanske mor- och farföräldrar ha också?


Pris

4900 kr

Frågor?


Jag finns här för alla frågor, stort som smått. Min förhoppning är att jag ska få fånga ert liv, precis som det är där i början. Det är inte meningen att ni ska städa och fixa iordning precis i början när bebis är ny. Ni har annat för er, jag vet precis hur det är. Som tvåbarnsmamma vet jag hur omvälvande första tiden kan vara. Jag minns hur det var där i början, och hur snabbt det går förbi. Jag vet också hur tufft det kan vara, så fotografering med mig ska inte lassa på arbetsbördan ytterligare, utan vara ett tillfälle att slappna av och njuta.


Om du har någon mer lite kortare fråga, kan du alltid skicka ett separat mail, alternativt kontakta mig på Instagram om det är lättare. Annars föredrar jag formuläret här nedan, det blir enklast så! Glöm inte kolla i skräpkorgen om du inte ser något svar från mig - det är mycket möjligt att det sorteras bort ibland...


Andra sätt att kontakta mig på, utöver formuläret, är på mailadressen lajke.se@gmail.com eller på min Instagram @lajkephotography.


FAMILJEFOTOGRAFERING

Precis som ni är

Ja, precis, exakt så som ni är just nu, det vill jag fånga på bild. Bråk, stoj, skratt, gråt, bus och kärlek, allt i ett enda paket. För det är precis så det är att vara en familj, allt ingår.

Det är också precis det där man vill minnas. Alla ni, tillsammans. Om du snabbt kikar igenom bilderna som finns på er familj - hur många är med hela familjen? Är du med, eller är det bara barnen? För det som dina barn kommer värdera högst när de ärver fotoalbumet, är såklart bilderna med er alla tillsammans.

BUS OCH LEK


Vi ses - jag fotar - ni busar, leker, myser, pratar, mutar - gör precis det ni vanligtvis gör i er familj. Jag fångar er i nuet, i stunden. Era barn behöver inte sitta stilla på en pall och le! Vi väljer en fin naturplats, och jag använder mina äss i rockärmen för att få de finaste bilderna på just er familj, för att få fram den känslan som är unik för er. Men barn är som barn är. Jag har själv två, så jag har noll förväntningar på så kallade "skötsamma" barn som lyder och sitter stilla. Att leka fram foton är något jag övat på massor. Det ni kan göra är att ge era barn bästa förutsättningarna för att vara glada och busiga - mätta, utsövda, älskade!

BÄSTA MÖJLIGA...


... förutsättningar. Vi kan från båda håll göra det bästa för att alla ska få en maxat bra upplevelse. Bra idé om barn är mätta och relativt utsövda, om det är möjligt - så har vi så bra utgångsläge vi kan! Ni kan tänka igenom era kläder i förväg och bolla med mig om det behövs. Mjuka färger är att föredra, och gärna utan några tryck på. Blommiga mönster går fint om det är lite "mjukare" mönster, men spindelmannentröjan kanske kan få vänta just den här dagen. Välj kläder till er alla som går ihop i färg och ton, men utan att vara exakt samma. Undvik vitt och svart (beige och grå går fint!) om möjligt. Är ni osäkra kan jag bistå med hjälp eller inspiration till vad ni kan välja!

TID OCH PLATS


Absolut bästa tiden att fotografera er är "golden hour", eller gyllene timmen. Gyllene timmen är den sista timmen innan solen går ner, vilket ju säger sig självt att det kan vara för sent för trötta kids mitt i sommaren, när den tiden är nära midnatt... Men ni känner ju era barn bäst. Min rekommendation är att vi ses ca 1-2 timmar innan solen går ner. Utefter barn får vi anpassa vilken tid på säsongen vi ses, om det är så att de ändå har sommarlov och orkar vara glada så kan vi ses sent. Vi diskuterar detta inför att vi bokar tid och hittar den bästa lösningen. Plats väljer jag ut en busvänlig utifrån era önskemål om miljö, bland mina noggrant utvalda miljöer.

Husdjur välkomna - såklart!


Även djuren ingår ju såklart i familjen! Vill ni ha med något djur, säg till så försöker vi lösa det. Jag har fotat massor av hundar och hästar, och även om er familj har andra djur än det, hittar vi tillsammans bästa sättet för att få med dem på familjeporträtten.

Fika och såpbubblor


Såklart gör jag mitt absolut bästa för att era barn ska vara på bra humör! Jag tar med någon fika som passar deras ålder och lite såpbubblor (poppis för alla åldrar!). Har ni något bra tricks - någon extra bra leksak, ett favoritgosedjur eller liknande - ta gärna med det också!

Det tråkiga


Eller ja, det praktiska, kanske man ska säga. Men jag tar 30% av kostnaden i bokningsavgift, och så fort den är betald planerar vi in ett datum. Ni får bilderna inom 3 veckor från fotograferingen, och då levererade i ett lyxigt galleri online där ni kan ladda ner och/eller dela bilderna direkt.

Din investering

Vad som ingår


♡ Ca 120 minuters fotografering inklusive fikapaus. Vi väljer ut en fotoplats tillsammans och träffas och busar, leker och har det trevligt en stund!


♡ Planering tillsammans med mig, över telefon eller mail/messenger, vilket du föredrar. Du få möjlighet att komma med önskemål inför fotograferingen, kanske har du en bild i huvudet redan?


♡ Bilder på alla i familjen , ensamt och gemensamt, samt efter era önskemål - kanske syskonbilder, amningsbilder, eller något helt annat?


♡ Efter fotograferingen får du se dina färdigredigerade bilder i ett lyxigt galleri online. Alla bilder jag redigerar ingår, och det är alltid minst 40 bilder.


5500 kr

Hör av dig!


Jag finns här för alla frågor, stort som smått. Min förhoppning är att jag ska få fånga ert liv, precis som det är där ni är just nu. Det är inte meningen att fånga "skolfoton" på barnen, utan fånga barnen i den lek och det stadie där de är just nu. Jag vet att det kan vara riktigt tufft med barn, med knapphändig tid för sig själv. Att ses och fotograferas av mig ska inte vara en ytterligare börda eller något som känns tufft. Är du orolig över något, eller vet med dig att jag kan underlätta detta på något sätt, är det bara säga till. Jag finns här för er - mer info nedan!

Se ett helt galleri


För att få en lite bättre uppfattning om vad ni faktiskt får levererat i slutändan kan ni kika in i gallerierna nedan. Där ser ni ungefär vilka typer av bilder ni kan förvänta er (och ni kanske också ser att det brukar ingå betydligt fler än 40 bilder, haha). Såklart anpassar jag mig efter egna önskemål, men det kan vara skönt att få lite koll på hur det faktiskt ser ut för dig som kund när galleriet blir levererat.


Här är några av alla härliga familjer jag fotat!

Ta kontakt!


Oavsett om du är redo att boka redan nu, eller om du bara vill doppa tårna i vattnet och känna mig på pulsen, kan du fylla ner formuläret nedan. Om du har någon mer lite kortare fråga, kan du alltid skicka ett separat mail, alternativt kontakta mig på Instagram om det är lättare.


Glöm inte kolla i skräpkorgen om du inte ser något svar från mig - det är mycket möjligt att det sorteras bort ibland...


Andra sätt att kontakta mig på, utöver formuläret, är på mailadressen lajke.se@gmail.com eller på min Instagram @lajkephotography.


Vi hörs snart!