En dag i maj


Jag är den första att erkänna att danska inte är min starka sida - jag är den där klassiska svensken som brukar säga "ehhh... maybe English is better?". Som tur var, så var Ken betydligt enklare att förstå än de flesta danskar - det kan ju såklart bero på att hans andra hälft - Felicia - är svensk. Danskan åsido - Felicia och Ken strålade med sin kärlek under dagen, och trots att Felicia var mitt i en graviditet, kämpade hon på med oss fotografer i många timmar.


Temat var tidlös elegans, ett tema som knappast åldras. Vad är mer klassiskt än grönt och vitt på ett bröllop? Felicias klänning från Bröllopsbruket i Göteborg var även den tidlös, men med ett släp för modern touch. Otroligt smidigt att kunna knäppa av och på släpet - även om man gärna vill se ut som en makalös drottning på porträttbilder, vill man ju också gärna kunna shake that ass på dansgolvet, och nervös-kissa mellan varven.

The perfect glow - bröllopssminkning


De flesta idag anlitar en make up artist för sin bröllopsdag, och så även denna dagen hade vi fantastiskt duktiga Hannah Lindoff till vår hjälp. Hannah fick till ett så otroligt glow på Felicia, en perfekt framhävning av alla de drag hos Felicia som gör henne till just henne. En bröllopssminkning som inte sminkar över, utan framhäver och förstärker. Magiskt vackert!

Tidlös brudklänning med släp


En klänning som ger variation kan vara ett riktigt bra alternativ - du kanske vill åt den riktiga "wow"-känslan, men samtidigt är det en lång dag och att ha två meter släp bakom sig är så värst praktiskt alla gånger. Ett släp som går att knäppa av är ju därför en perfekt lösning! Dessutom en fantastisk slöja, broderad med pärlor.


Felicia tog också fram sin lekfulla sida och med lite rörelse i bilderna skapade vi riktig magi! Tänk vad lite kreativitet och lekfullhet kan skapa.

Bröllopslokal Övre Kaserngården


I Göteborgs stadsdel Kviberg hittar du Övre Kaserngården, inbäddat i den industri som byggt Göteborg. Övre Kaserngården stod färdigt 1895 och användes till en början för militär verksamhet. Därefter har det använts inom diverse områden, och idag används det till massor av olika event. Bröllop är såklart ett av dem, och vill du hitta en bröllopslokal med ljusinsläpp som heter duga, är detta något för dig!


De kan även hjälpa er att hitta bra leverantörer inom bröllop och event för att göra er dag till precis den fantastiska och magiska bröllopsdag ni önskar.

Let's go in to detail


Hur mycket tid brudpar lägger på detaljer är otroligt olika - vi är ju alla individer och för vissa är det lika viktigt med de små sakerna som stora. Något vi tittade mer på i denna workshopen var så kallade flat lays. En flat lay är ett kollage med olika objekt - exempelvis bröllopsdetaljer - och är något som är poppis framför allt utomlands. Det är ofta brudparets egna detaljer som får skina, och man kan använda diverse olika saker för att fylla upp bilden, detaljer som betyder något för er.


Alla mina brudpar får en guide med saker att fundera och tänka på - i den har jag massor av tips för vad brudpar kan välja att ha med i sin flat lay, om de vill ha en sådan!


På denna workshopen fick vi låna stilrena ringboxar från En Liten Ask, och trycksakerna hade duktiga Anna Göran Design tillverkat.

Grönt, vitt och guld


Mer klassiskt färgtema får man nog leta efter - men finns det något mer tidlöst än just dessa tre ihop? Floristen Sissel på Fröken Blomma hade skapat magiska blomsterarrangemang tillsammans med floristeleverna på Munkeröds floristutbildning, och de hade dessutom hyrt i stolar och bestick från Kiki Riki för att få till de där perfekta detaljerna i temat.


Särskilt förtjust var jag i stolarna med gröna sammetsdynor - det är verkligen inte det enklaste att hitta snygga stolar till bröllop! Buketten var förstås också magisk och doftade därefter. Även om blommor under dagen kan bli en stor utgift, tycker jag att det gör så otroligt mycket för känslan att ha på bord och som dekoration. Nu är jag ju en växtnörd och älskar alla sorters växtlighet, men är det inte så himla fint med allt det gröna och vita tillsammans?

Vidare i livet


Vill ni följa fantastiska Felicia och Ken vidare i livet kan ni hitta Felicias instagram här och Kens instagram här (men det är mest fotboll på den senare...). Det var en riktigt härlig dag, och det är sällan vi fotografer får chansen att tillbringa en hel dag med våra duktiga kollegor - både andra fotografer men också få chans att träffa andra leverantörer och kreatörer inom bröllopsbranschen.


Jag tar med mig en alldeles varm, lekfull känsla från dagen och går vidare i livet med ny kunskap och återupplivad inspiration.Fotograf: jag, Rebecca Erkenstam

Florist: Sissel på Fröken Blomma

Makeup-artist och hår: Hannah Lindoff

Modeller: Felicia & Ken

Lokal: Övre Kaserngården, Göteborg

Stolar och bestick: Kikiriki

Trycksaker: Anna Göran Design

Ringboxar: En Liten Ask

Vem är jag som skriver denna bloggen då?


Hallå hallå! Rebecca heter jag och är fotograf - jag fotar framför allt bröllop och gravida men visst slinker det in lite annat ibland. Inte nog med att jag har ett yrke jag älskar - fotograf, alltså - jag är också läkare och fullkomligt älskar även det yrket. Jag har dessutom två kids och en make som fyller min tid med massor av kärlek och gos.


Jag tycker livet går ut på god mat, stunder att minnas och möten med andra människor. Naturligtvis innebär det att jag älskar att resa, men jag tycker det kan vara lika spännande att dyka ner i en bok och möta människor där (till 99% fantastyböcker).


Som många i min ålder (stolt 90-talist) så bloggade jag under uppväxten och nu när jag har en hemsida igen tänkte jag - äsch, varför inte?! Jag har ju så många skoj och bra saker att dela med mig av, och jag älskar ju att få dela mina bilder. Sociala medier fylls mer och mer av videor men här kan jag verkligen låta mina bilder och ord ta plats utan begränsningar. Häng på, vettja!