Header

Ögonlocksplastik…?

november 19th, 2014 | Posted by Lajke in Allmänt

Har funderat mycket på detta från och till. Egentligen har jag alltid känt att jag aldrig vill göra någon typ av plastikkirurgi för att förändra mitt utseende, men är det något jag verkligen kan tänka mig är det ögonlocksplastik. Ofta är det inte jättedyrt, runt 6k-8k, vilket jag tycker är överkomligt. Anledningarna till att jag vill göra det är flera; jag tycker om att sminka mig och skulle säga att det ändå är ett intresse, tyvärr syns inget för att det hänger skinn i vägen… Det vill säga, när jag kollar rakt fram synd inte mycket av själva ögonlocket, riktigt tråkigt när man sminkat sig fint och det inte syns. Sen är det att när man blir äldre så blir även denna huden slappare, vilket kan göra att man ser väldigt trött ut. Det kan också bli i princip omöjligt att sminka sig på ögonlocken och som sagt, det är något jag verkligen tycker är kul. Sen kan man även bli trött i ögonmusklerna eftersom ögat behöver hålla uppe mycket hud som kan vara tung.

Jag hade inte velat vänta med att göra operationen utan hellre göra den nu så jag hinner ”njuta” av att sminka mig mer extravagant och att det syns. Det är något jag känner att jag absolut skulle kunna lägga sparpengar på. Det enda som egentligen hindrar mig är faktiskt vad andra ska tycka, att det är onödigt och bortkastade pengar (vilket ju jag inte tycker), eller att man inte kan säga att man inte gjort någon plastikkirurgi.
Själva operationen sker under narkos och tar ca 1-1,5 h. Efter 10-14 dagar har blåmärkena försvunnit helt.
Jag får väl se om jag vågar, försöker ta mod till mig… En konsultation är ändå oftast gratis.
Jag tror alltså inte att det här skulle vara en märkbar utseendeskillnad just nu utan mer för mig än för någon annan, och för att undvika att jag ser trött ut. Min tunna hud under ögonen räcker rätt bra till med det, men den kan jag tolerera! ;)
Lägger in en bild på hur mina ögonlock ser ut idag så kanske det förstås vad jag menar. Det här är alltså när jag tittar rakt fram, inte uppåt.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.