Header

Cellslöjd

oktober 29th, 2014 | Posted by Lajke in Allmänt

Idag och igår har vi ett moment som heter cellslöjd. Vi får ett tema och sen ska vi bygga 3d-modeller och ha en presentation om ett ämne inom temat (som vi själva får välja). Allas presentationer ställdes upp i en sal och så hade vi en utställning mellan 13-15. Det kom massa blandat folk men bland annat gymnasieelever, lärare, äldrekursare, forskare och ja, den som vill. Vi blev bedömda av äldrekursare och de utsåg en etta, tvåa och trea.

Temat i år är missbildningar och vi har valt att göra om missbildningar under graviditeten. Till det har vi gjort ett spel som man kan spela som går ut på att föda ett barn med så lite missbildningar som möjligt.

image

Här är en bild på spelet, man börjar och slutar i vaginan, och det till höger är ett embryo det till vänster är ett foster. Vi var skitnöjda och hon som jobbade på modellerna i lera är verkligen sjukt duktig. Jag var med och gjorde frågekort och händelsekort och var även spelledare en stund (och kanske någon typ av allsmäktig general, halvt på eget initiativ, hrm…).

image

image

image

Alla andra hade också lagt ner massor med tid och allt var verkligen jättefint! Men vet ni, VI VANN! Vi var förvånade men sjukt nöjda, särskilt jag som älskar att vinna. Vi fick en bok om embryologi, skitbra! Här är bilder på några av de andra arbetena.

image

image

image

Det fanns dock ännu finare än dessa men hann inte ta bild på allt…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.