Header

Mitt i flytten – flyttips

juli 28th, 2014 | Posted by Lajke in Allmänt

Som ni kanske förstår från detta inlägget, så är vi mitt uppe i flytt nu. Jag har självklart tid att blogga dock medans Mattias packar!
Här kommer dock lite tips för att göra det lättare. Detta är vår 6:e flytt tillsammans så vi börjar bli proffs…

1. Förråd eller lägenhet?
Flyttar ni till lägenhet som har förråd i källaren är det enklast att kategorisera lådorna i åtminstone dessa  två kategorier. Använd färgglada lappar på lådorna så alla som hjälper till hänger med – märkta med orange lappar ska direkt till förrådet och behöver inte ta upp onödig plats i lägenheten.

2. Skriv innehållet på lådan!
Äsch, det är inte så noga, tänkte vi. Hm, jo, det var det visst. Att leta igenom 7 kartonger efter stekpannan är inte kul, särskilt inte när den ligger i den åttonde lådan märkt ”vardagsrum” för det var där den passade. Nu behöver ni kanske inte skriva en full innehållsförteckning, men det är rätt bra att skriva ”torrvaror”, ”kastruller, stekpannor” och ”tallrikar och glas” på istället för ”kök” på alla som hör hemma i köket. Sparar mycket tid när man packar upp!

3. Fyll upp en tung låda med lätta saker
Ingen vill lyfta en låda fylld med böcker – antingen kommer ryggen eller lådan gå sönder. Fyll den tills du känner att den är lagom tung och lägg en kudde överst.

4. Lägg inte en stor plasma-TV ner!
En plasma-TV över 42″ ska inte ligga ner, men dubbelkolla gärna på originalkartongen till TVn om du har kvar den (annars googla). En stor TV-skärm som ligger ner kan svikta och vibrera när man kör och därmed gå sönder. Inte kul att komma fram till det nya boendet och upptäcka det…

5. Packa ner köket
Det är alltid en svår bit, för man vill ju ofta äta varje dag… Vi är bara två, så vi sparar två tallrikar som vi vet att vi ändå kommer slänga, sen har vi plastbestick och plastglas. Det gör att vi kan packa ner en stor del av köket, alla glas och tallrikar. De allra sista dagarna kan man få leva på hämtmat ändå…

6. Använd en bra tejp
Underskatta inte tejpens kraft! Den ska hålla ihop alla lådorna och har man en dålig tejp så kommer alla gå upp och det blir ett stort frustrationsmoment…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.